Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρθολομαίος: Η Σύνοδος θα δώσει το μήνυμα της ενότητας

Βαρθολομαίος: Η Σύνοδος θα δώσει το μήνυμα της ενότητας

Η αρχομένη Αγία και Μεγάλη σύνοδος θα δώσει το μήνυμα της ενότητας. Θα επιτύχει και τον στόχο της και θα συμβάλλει στην έξοδο από τα σύγχρονα αδιέξοδα της ζωής, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου κατά τη διάρκεια της άφιξης των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η αρχομένη Αγία και Μεγάλη σύνοδος θα δώσει το μήνυμα της ενότητας. Θα επιτύχει και τον στόχο της και θα συμβάλλει στην έξοδο από τα σύγχρονα αδιέξοδα της ζωής, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου κατά τη διάρκεια της άφιξης των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όλοι έτυχαν μιας σεμνής αλλά και θερμής υποδοχής από τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο αλλά και από Ηρακλειώτες που είχαν κατακλύσει τον χώρο γύρω από τον ιστορικό και επιβλητικό Ναό του Αγίου Τίτου στον οποίο υπάρχει η κάρα του.

Η παρούσα σύνοδος θα ομολογήσει την παραδεδομένη αλήθεια της Ορθοδόξου Πίστεως και θα διαδηλώσει την ενότητα των Ορθοδόξων επεσήμανε ο κ. Βαρθολομαίος και χαρακτήρισε ιδιαίτερη τη χαρά όλων των ευρισκομένων στην Κρήτη για την Αγία και Μεγάλη σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο, όλες τις αρχές του νησιού και το λαό.

«Ο λαός του Ηρακλείου και της Κρήτης βρίσκεται ανέκαθεν παρά τω πλευρώ της Μητρός αυτού Εκκλησίας δέχεται δε σήμερον ως στέφανο ευχαριστίας την ευλογία κα την πνευματική ενίσχυση δια της συγκλήσεως της συνόδου στα Ιερά χώματα της πατρίδος του γεγονότος οικουμενικής εμβελείας» ανέφερε.

Επίσης ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε ότι η καρδιά της Ορθοδοξίας επί δέκα ημέρες θα πάλλει εδώ στην Κρήτη συμπληρώνοντας ότι τα βλέμματα όλων των Ορθοδόξων αλλά και ολόκληρης της οικουμένης βρίσκονται στραμμένα στην Κρήτη.

Ακολούθως αναφέρθηκε στη σημερινή εποχή μιλώντας για μια περίοδο κατά την οποία ο κόσμος παραμένει διεσπασμένος δραματικά και βιώνει παγκοσμίως τις συνέπειες τραγικών γεγονότων και εκτροπών. Ακόμη τόνισε πως «η απαξίωση του προσώπου, η περιφρόνηση της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, η συστηματική διάβρωση του πνεύματος έχουν διασαλεύσει την ισορροπία του ανθρώπου και δημιουργούν πολεπίπεδο κρίση στην ανθρωπότητα.

Αναφερόμενος στη σύνοδο ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι «η αρχομένη Αγία και Μεγάλη Σύνοδος καλείται να δώσει την καλή μαρτυρία ότι ο Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο Αυτός και εις τους αιώνας καλείται ωσαύτως να δώσει λύσεις σε προβλήματα εσωτερικής ζωής της ορθοδοξίας και να μεταδώσει τον λόγο της αληθείας αυτής προς τον σύγχρονο αλληλοσπαρασόμενο κόσμο. Διάπυρος πόθος όλων των ημών των εκκλησιαστικών ηγετών είναι η φωνή της συνόδου να είναι φωνή του αοράτου Θεού μόνο τότε θα δυνηθεί να στηρίξει τον λαό» .

Ακόμη ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε ότι η ενότητα των Ορθοδόξων που εκφράζεται «υπό και δια της συνοδού ημών ταύτης σεβομένη την διαφορετικότητα των λαών προβάλλεται ως πρότυπο δια την ενοποίηση και του διηρημένου κόσμου μας. Η οικουμενικότης της Εκκλησίας η οποία συνιστά και την γνησία παγκοσμιότητα αποτελεί αντίδοτο στη σύγχρονο ψευδώνυμο παγκοσμιοποίηση και αναφέρθηκε στο μήνυμα της ενότητας της ανθρωπότητας εν Χριστώ λέγοντας ότι είναι το μόνο το οποίο ικανοποιεί τις ανθρώπινες καρδιές και αυτό οφείλαμε να διακηρύξαμε.

Αύριο Κυριακή της Πεντηκοστής ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της κυβέρνησης και της Βουλής καθώς και των τοπικών αρχών.

Με το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου θα δοθεί δεξίωση και ο δήμος θα παραθέσει πρόγευμα. Στις 14:00 θα δοθεί το επίσημο γεύμα προς τιμήν τους από τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στις Μαλάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024