Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ενωση Δικαστών-Εισαγγελέων: Θεσμική εκτροπή οι δηλώσεις Πολάκη

Ενωση Δικαστών-Εισαγγελέων: Θεσμική εκτροπή οι δηλώσεις Πολάκη

Βολές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εξαπολύει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή την τοποθέτησή του ότι «το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων». Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για απαράδεκτες και συκοφαντικές δηλώσεις, καθώς επίσης για «θεσμική εκτροπή» και ζητεί την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σκληρή κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, ασκεί με ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή την τοποθέτησή του ότι «το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων».

«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελούν απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστούν θεσμική εκτροπή», αναφέρει η Ενωση και συνεχίζει, ζητώντας παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις.

»Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους».

«Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών» καταλήγει.

Τι δήλωσε ο Παύλος Πολάκης

O Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στο Περιστέρι, το βράδυ της Πέμπτης, εξαπέλυσε επίθεση στο δικαστικό σώμα, λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη, πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι μέσα σε αυτή, γιατί μεγάλη μερίδα των δικαστών είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Παναγιώτη Μαυρίκου λέγοντας ότι δεν φαίνεται να ήταν «και τόσο ατύχημα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024