Κατρούγκαλος: Προτεραιότητα η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων
Η κυβέρνηση θέτει σε προτεραιότητα την επαναφορά του καθεστώτος καθορισμού του κατώτατου μισθού από τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και όχι δια νόμου, όπως ισχύει σήμερα, καθώς και των κλαδικών συμβάσεων, που τείνουν να εξαφανιστούν, τονίζει ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος. Ο ίδιος προβλέπει «μάχη» για τα όρια και το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων και υπόσχεται «αντίβαρα» προστασίας.
Η κυβέρνηση θέτει σε προτεραιότητα την επαναφορά του καθεστώτος καθορισμού του κατώτατου μισθού από τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και όχι δια νόμου, όπως ισχύει σήμερα, καθώς και των κλαδικών συμβάσεων, που τείνουν να εξαφανιστούν, τονίζει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ημερησία.
Ο Γ.Κατρούγκαλος προβλέπει «μάχη» για τα όρια και το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων και υπόσχεται «αντίβαρα» προστασίας υπέρ των απολυμένων.
Επισημαίνει, ότι για την κυβέρνηση αποτελούν «κόκκινες» γραμμές η επαναφορά της ανταπεργίας των εργοδοτών (lock out) και ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας των εργαζομένων.
Σε ό,τι αφορά τα συνδικάτα, σημειώνει ότι θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός εθνικός διάλογος για να ξαναβρούν τη σχέση τους με την κοινωνία, τα μέλη τους και όσους είναι σήμερα αόρατοι για αυτά, όπως όλοι όσοι εργάζονται με άτυπες μορφές εργασίας.
Τέλος, ο ίδιος προαναγγέλλει ότι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα διεκδικήσει από τους δανειστές ένα νέο τρόπο ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιος είναι ο διαιτητής που σφυρίζει στο Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν
- Αφρικανική σκόνη: Καλύφθηκε η Κρήτη – Δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν το φαινόμενο
- Στον Ρέντη ο Βαγγέλης Μαρινάκης – Μιλάει σε Μεντιλίμπαρ και παίκτες
- Κιβωτός του Κόσμου: Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του πατέρα Αντώνιου – «Ήταν το πρόσωπο αναφοράς»
- Γαλλία: Στο στόχαστρο «managers» του OnlyFans – Μαζική στρατολόγηση γυναικών και ανηλίκων μέσω social media
- Ρυθμίσεις για σεισμόπληκτα «κίτρινα» και «πράσινα» κτίρια στο δήμο Μινώα Πεδιάδας


