Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονική επίθεση με στόχο βρετανίδα βουλευτή των Εργατικών

Δολοφονική επίθεση με στόχο βρετανίδα βουλευτή των Εργατικών

Η Τζο Κοξ, βουλευτής των Εργατικών φέρεται να έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι και πιστόλι, όπως μετέδωσε το BBC. Το περιστατικό συνέβη στο Δυτικό Γιορκσάιρ και η βουλευτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ένα ακόμα άτομο φέρεται να τραυματίστηκε. «Παγώνει» για μία ημέρα η καμπάνια για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Η 42χρονη Τζο Κοξ, βουλευτής των Εργατικών φέρεται να έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι και πιστόλι, όπως μετέδωσε το BBC.
{{{ map }}}
Το περιστατικό συνέβη στο Μπίρστολ στη δημοτική βιβλιοθήκη, όπου η βουλευτής βλέπει ψηφοφόρους της. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λιντς σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένα ακόμα άτομο φέρεται να τραυματίστηκε.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι θα υπάρξουν σύντομα επίσημες ανακοινώσεις, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στην περιοχή του περιστατικού.

Η Κοξ έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ και συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία. Μολονότι ένας αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι ο άνδρας που της επιτέθηκε φώναξε το σύνθημα «Πρώτα η Βρετανία», δεν είναι σαφές αν η πράξη του σχετίζεται με το δημοψήφισμα.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News ότι η Κοξ επενέβη στον καβγά δύο ανδρών και ότι ο ένας από αυτούς τράβηξε όπλο και πυροβόλησε δύο φορές.

«Είδα ανθρώπους να τρέχουν προς τη (δημοτική) βιβλιοθήκη. Βγήκα από το εστιατόριο μαζί με άλλους δύο… είδαμε έναν άνδρα που φορούσε ένα βρόμικο, λευκό καπέλο του μπέιζμπολ και γκρίζο τζάκετ να παλεύει με έναν άλλο» είπε ο Χίσεμ Μπεν-Αμπντάλα.

«Ξαφνικά, αυτός ο τύπος τράβηξε όπλο… Έμοιαζε με όπλο του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ή με κάτι αυτοσχέδιο, δεν ήταν το είδος του όπλου που βλέπουμε συνήθως. Πυροβόλησε μια φορά, εγώ απομακρύνθηκα τρέχοντας και μετά άκουσα τον δεύτερο πυροβολισμό» υποστήριξε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των βρετανικών ΜΜΕ, ένας 52χρονος συνελήφθη.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε την ανησυχία του για το συμβάν, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον σύζυγο και τα δύο παιδιά της Τζο Κοξ.

Ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση που επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε στο Γιβραλτάρ υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σοκαρισμένος δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Παγώνει» για μία ημέρα η καμπάνια για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, μετά την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής.

«Αναστέλλουμε την εκστρατεία για σήμερα. Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στην Τζο Κοξ και την οικογένειά της» ανέφερε στο Twitter η εκστρατεία Stronger In.

Αλλά και η εκστρατεία υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ δήλωσε ότι ακυρώνονται για την Πέμπτη όλες οι δραστηριότητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024