Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Χειροπέδες σε άλλον έναν επιτήδειο που εξαπατούσε ηλικωμένους για δήθεν τροχαίο

Άλλος ένας από τους ανά τη χώρα απατεώνες που εξαπατούν ηλικιωμένους και τους αποσπούν χρήματα με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας. Τη φορά αυτή πρόκειται για 47χρονο, ο οποίος συνελήφθη στην Καλλιθέα. Αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί του.

Άλλος ένας από τους ανά τη χώρα απατεώνες που εξαπατούν ηλικιωμένους και τους αποσπούν χρήματα με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας.

Τη φορά αυτή πρόκειται για 47χρονο, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος εγκληματικής ομάδας. Αναζητούνται άλλα τρία μέλη της σπείρας, δύο Έλληνες και μία Βουλγάρα.

Όπως προέκυψε, οι δράστες, απογευματινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, εξαπάτησαν στον Κορυδαλλό 86χρονη, όταν μέλος της σπείρας τής τηλεφώνησε και, προσποιούμενος τον αστυνομικό, ισχυρίστηκε ότι η κόρη της ενεπλάκη σε τροχαίο με τραυματισμό παιδιού. Της ζητούσε τότε 30.000 ευρώ για να μην προφυλακιστεί, το θύμα πείστηκε και ο δράστης μετέβη στο σπίτι της όπου παρέλαβε το ποσό που αξίωνε.

Ωστόσο, κατά την αποχώρησή του από την κατοικία της 86χρονης, ο εν λόγω επιτήδειος έγινε αντιληπτός από συγγενικό της πρόσωπο, που ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές.

Μετά από αναζητήσεις, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά, ο δράστης εντοπίστηκε την επομένη το βράδυ, στην περιοχή της Καλλιθέας, όπου και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκε το ποσό των 24.740 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, κατά το τελευταίο εξάμηνο, με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, οι δράστες εξαπάτησαν τουλάχιστον 21 ηλικιωμένους. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, προσποιούνταν στο τηλέφωνο ότι είναι το συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο ξεσπούσε δήθεν σε λυγμούς, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο ψυχολογική πίεση στους ηλικιωμένους.

Στην περίπτωση που τους έπειθαν, ένας από τους δράστες, πήγαινε στα σπίτια τους για να παραλάβει τα χρήματα.

Η λεία της εγκληματικής αυτής ομάδας υπολογίζεται σε 207.000 ευρώ.

Με δικογραφία σε βάρος του, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και αντιποίηση, ο 47χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Η Αστυνομία ερευνά πιθανή συμμετοχή της σπείρας και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024