Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άρον-άρον αποσύρθηκε τροπολογία για το προσφυγικό

Άρον-άρον αποσύρθηκε τροπολογία για το προσφυγικό

Κατατέθηκε αργά τη νύχτα στο σχέδιο νόμου για τον νέο αναπτυξιακό, τροπολογία για το προσφυγικό του Γιάννη Μουζάλα, προκειμένου να συζητηθεί την Τετάρτη. Μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, αποσύρθηκε.

Κατατέθηκε αργά τη νύχτα στο σχέδιο νόμου για τον νέο αναπτυξιακό, τροπολογία για το προσφυγικό του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, προκειμένου να συζητηθεί την Τετάρτη.

Η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου αλλά και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ζήτησαν την απόσυρση της πολυσέλιδης τροπολογίας, επικαλούμενοι τη μη τήρηση των κανόνων της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Όπως αναφέρεται στην Καθημερινή, έξι υπουργοί και δύο αναπληρωτές υπουργοί κατέθεσαν εκπρόθεσμη τροπολογία, διαστάσεων νομοσχεδίου μέσω της οποίας επιχειρείται τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για την Υπηρεσία Ασύλου.

Η εκπρόθεσμη τροπολογία κατατέθηκε προκειμένου να ψηφιστεί το μεσημέρι της Τετάρτης, μαζί με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Μπροστά στις διαμαρτυρίες, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης -που ως αρμόδιος για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο είναι παρών στην κοινοβουλευτική διαδικασία- ανέφερε πως τελικώς η τροπολογία δεν θα συζητηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, πριν ανακοινώσει την απόφαση αυτή, βγήκε για λίγα λεπτά από την αίθουσα της Ολομέλειας με σκοπό να έχει τις απαραίτητες ενδοκυβερνητικές επαφές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024