Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στιγμές από τη ζωή της Όντρεϊ Χέπμπορν αποκαλύπτουν άγνωστες επιστολές

Στιγμές από τη ζωή της Όντρεϊ Χέπμπορν αποκαλύπτουν άγνωστες επιστολές

Αγγελική Στελλάκη «Δεν θα το πιστέψεις. Βρίσκομαι στο Μόντε Κάρλο και εργάζομαι σε γαλλική ταινία. Το μέρος είναι παραδεισένιο και αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στη ζωή μου». Αυτά έγραφε το 1951 η Όντρεϊ Χέπμπορν σε επιστολή της προς τον μέντορα και φίλο της σερ Φέλιξ Άιλμερ. Η ηθοποιός ήταν τότε μόλις […]

Αγγελική Στελλάκη

«Δεν θα το πιστέψεις. Βρίσκομαι στο Μόντε Κάρλο και εργάζομαι σε γαλλική ταινία. Το μέρος είναι παραδεισένιο και αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στη ζωή μου».

Αυτά έγραφε το 1951 η Όντρεϊ Χέπμπορν σε επιστολή της προς τον μέντορα και φίλο της σερ Φέλιξ Άιλμερ. Η ηθοποιός ήταν τότε μόλις 22 ετών και έκανε τα πρώτα της βήματα στον κόσμο του σινεμά -η ταινία στην οποία αναφέρεται είναι το Monte Carlo Baby.

Η επιστολή είναι μία από τις δέκα που πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 29 Ιουνίου στο Λονδίνο από τον οίκο Bonhams.

Στις επιστολές της που χρονολογούνται από το 1951 έως το 1960 αποκαλύπτονται στιγμές μιας δραματικής δεκαετίας στη ζωή της ηθοποιού. Ένας αρραβώνας που διαλύθηκε, ένας γάμος, οι αποβολές της και η γέννηση του πρώτου της παιδιού.

To 1952 η Χέπμπορν ανέφερε σε επιστολή της ότι «με βαριά καρδιά» διέλυσε τον αρραβώνα της με τον κοσμικό Τζέιμς Χάνσον.

«(Η κατάσταση αυτή) μας έκανε τόσο δυστυχισμένους» γράφει η ηθοποιός. «Φοβάμαι ότι πίστεψα πως ήταν δυνατό να καταφέρουμε να συνδυάσουμε τις ζωές μας και τις καριέρες μας» προσθέτει.

Η Χέπμπορν αποφάσισε να διαλύσει τον αρραβώνα μετά τις πιέσεις που δεχόταν από τον Χάνσον να παντρευτούν παρά το πιεστικό επαγγελματικό πρόγραμμα της ίδιας. Μάλιστα, στο διάστημα που η Χέπμπορν βρισκόταν στην Ρώμη ολοκληρώνοντας τα γυρίσματα για το «Roman Holiday», ο Χάνσον φωτογραφιζόταν να φεύγει από νυχτερινά κέντρα του Λονδίνου, κρατώντας από το χέρι άλλες ηθοποιούς.

Δύο χρόνια αργότερα, η νεαρή ηθοποιός μοιράζεται με τον φίλο της τον ενθουσιασμό της για τον επικείμενο γάμο της με τον Μελ Φέρερ. Ο Φέρερ, 12 χρόνια μεγαλύτερός της, χώρισε τη γυναίκα του για να παντρευτεί τη Χέπμπορν. Το ζευγάρι παντρεύτηκε μυστικά το 1954.

H Χέπμπορν προσκαλεί τον Άιλμερ στον γάμο, γράφοντάς του: «Πόσο πολύ θα θέλαμε να ήσουν μαζί μας την ημέρα του γάμου μας, στις 25 Σεπτεμβρίου και πόσο μεγάλη σημασία έχει για μένα. Σε παρακαλώ έλα και θα σε μεταφέρει το αυτοκίνητο στην κορυφή του βουνού την Παρασκευή για μία συγκέντρωση στο σαλέ μας για τους πιο κοντινούς και τους πιο αγαπημένους. Ο γάμος θα γίνει το Σάββατο».

«Θέλουμε ο γάμος να παραμείνει ένα σκοτεινό μυστικό, προκειμένου να γίνει χωρίς τον Τύπο» αποκάλυψε στον σερ Φέλιξ Άιλμερ μερικές εβδομάδες πριν την τελετή. Ο γάμος, είπε η Όντρεϊ, θα γίνει σε «ένα μικρούτσικο παρεκκλήσι και θα ακολουθήσει γαμήλιο πρωινό».

Αφού βίωσε δύο αποβολές, η Χέμπορν αποφασίζει να μοιραστεί με τον καλό της φίλο μία πολύ ευχάριστη είδηση: τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, Σον Φέρερ.

«Ο Σον είναι ένα πραγματικό όνειρο. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι δικός μας και μπορούμε να τον κρατήσουμε. Ανυπομονώ να σου τον δείξω. Σου στέλνουμε και οι τρεις την αγάπη και τα φιλιά μας» γράφει η Χέπμπορν.

Εκτός από τις επιστολές, θα δημοπρατηθεί και φωτογραφία της Χέπμπορν που τράβηξε ο Τέρι Ο’ Νιλ. Η φωτογραφία δείχνει τη διάσημη σταρ να απολαμβάνει το μπάνιο της σε μία πισίνα.

Οι επιστολές αναμένεται να πωληθούν έναντι περίπου 5.000 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024