Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πικέ… χόρεψε στο 87’ τους σκληροτράχηλους Τσέχους

Ο Πικέ… χόρεψε στο 87’ τους σκληροτράχηλους Τσέχους

Έστω κι αν χρειάστηκε να περιμένει και να επιμένει ως τα τελευταία λεπτά, η Ισπανία ξεκίνησε νικηφόρα την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της στο EURO 2016. Με γκολ του Πικέ στο 87΄, οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν 1-0 της Τσεχίας στην Τουλούζ, στο πλαίσιο του Δ΄ ομίλου, και επέκτειναν σε 13 ματς το αήττητό τους σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Έστω κι αν χρειάστηκε να περιμένει και να επιμένει ως τα τελευταία λεπτά, η Ισπανία ξεκίνησε νικηφόρα την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της στο EURO 2016.

Με γκολ του Πικέ στο 87΄, οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν 1-0 της Τσεχίας στην Τουλούζ, στο πλαίσιο του Δ΄ ομίλου, και επέκτειναν σε 13 ματς το αήττητό τους σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο, οι παίκτες του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και περιόρισαν τους Τσέχους σε παθητικό ρόλο.

Η σφιχτή αμυντική διάταξη του Πάβελ Βρμπα δυσκόλεψε όμως τους Ίβηρες, ενώ κι όταν αυτοί κατάφεραν να βρεθούν σε θέση βολής, έπεσαν πάνω στον Πετρ Τσεχ.

Ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ σταμάτησε στο 16΄ την κοντινή προβολή του Μοράτα, μετά από ωραίο γύρισμα του Σίλβα, στο 29΄ απέκρουσε σε κόρνερ το συρτό σουτ του φορ της Γιουβέντους, ενώ στο 40΄ είπε «όχι» και στο διαγώνιο σουτ του Ζόρντι Άλμπα, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.

Δείτε το φωτορεπορτάζ…

Οι Τσέχοι είχαν να αντιπαρατάξουν στο πρώτο ημίχρονο μόνο ένα σουτ του Νέτσιντ στο 45΄, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ντε Χέα.

Δείτε το αφιέρωμα του in.gr με ειδήσεις, τις απόψεις του Νίκου Λυμπερόπουλου, σχόλια από τους insiders και πολλά άλλα…

Οι Ισπανοί μπήκαν ακόμη πιο δυνατά στο β΄ ημίχρονο και στο 46΄ πλησίασαν το γκολ, όμως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι μετά την προσπάθεια του Χούμπνικ να απομακρύνει το γύρισμα του Μοράτα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης και μετά το κόρνερ, το σουτ του Νολίτο και η κοντινή προβολή του Σέρχιο Ράμος σταμάτησαν σε πόδια αμυνομένων.

Όμως η ορμή των πρωταθλητών Ευρώπης δεν είχε συνέχεια και η Τσεχία αναθάρρησε και απείλησε, αρχικά στο 57΄ με τον Χούμπνικ (απέκρουσε ο Ντε Χέα) και κυρίως στο 65΄, όταν μετά από σέντρα του Κρεϊτσι και κεφαλιά του Γκέμπρε Σελασιέ, ο Φάμπρεγας πρόλαβε τελευταία στιγμή να απομακρύνει προ του Καντεράμπεκ, με τον Ντε Χέα εξουδετερωμένο.

Η Ισπανία έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 70΄, όταν ο Σίλβα έβγαλε τον Ζόρντι Άλμπα τετ-α-τετ με τον Τσεχ, όμως ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα έχασε το κοντρόλ κι έδωσε τη δυνατότητα στον Χούμπνικ να διώξει.

Το σουτ του Σίλβα από το ύψος της περιοχής (73΄) έφυγε ελάχιστα άουτ και όσο περνούσε η ώρα, και παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Ντελ Μπόσκε, φαινόταν ότι η Ισπανία μόνο από λάθος ή «στημένη» φάση θα μπορούσε να φτάσει στο γκολ.

Και κάτι τέτοιο συνέβη στο 87΄: με τους «φούριας ρόχας» να έχουν… εγκατασταθεί γύρω από την περιοχή του Τσεχ, ο Ινιέστα έβγαλε μία καλοζυγισμένη σέντρα και ο Πικέ με ωραία κεφαλιά «λύτρωσε» τους πρωταθλητές Ευρώπης. Η Τσεχία πάντως είχε την ευκαιρία της στο 92΄, όμως ο Ντε Χέα απέκρουσε το σουτ του Νταρίντα.

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Κίτρινες: Λιμπέρσκι

Κόκκινες:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Χουανφράν, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγας (70΄ Τιάγκο Αλκάνταρα), Νολίτο (82΄ Πέδρο), Νταβίντ Σίλβα, Μοράτα (62΄ Αντούριθ).

ΤΣΕΧΙΑ (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Καντεράμπεκ, Πλάσιλ, Νταρίντα, Κρεϊτσι, Ροσίτσκι (88΄ Παβέλκα), Γκέμπρε Σελασιέ (86΄ Σούραλ), Νέτσιντ (75΄ Λαφάτα).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024