Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαζί για το Παιδί: «Υιοθετώντας» την εκπαίδευση άπορων παιδιών

Μαζί για το Παιδί: «Υιοθετώντας» την εκπαίδευση άπορων παιδιών

Τα τείχη της εκπαίδευσης ενάντια στην παιδική εργασία υψώνει η οργάνωση «Μαζί για το Παιδί» με προγράμματα μέσω των οποίων κάποιος μπορεί να υποστηρίξει την εκπαίδευση άπορων παιδιών, προσφέροντάς τους ένα όπλο για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Τα πρόσφυγα στοιχεία της Eurostat που κάνουν αναφορά στις ηλικιακές ομάδες εργασίας είναι ανησυχητικά, καθώς δείχνουν πως η μέτρηση ξεκινά από τα 15 έτη.

Τα τείχη της εκπαίδευσης ενάντια στην παιδική εργασία υψώνει η οργάνωση «Μαζί για το Παιδί» με προγράμματα μέσω των οποίων κάποιος μπορεί να υποστηρίξει την εκπαίδευση των παιδιών, προσφέροντάς τους ένα όπλο για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Τα πρόσφυγα στοιχεία της Eurostat που κάνουν αναφορά στις ηλικιακές ομάδες εργασίας είναι ανησυχητικά, καθώς δείχνουν πως η μέτρηση ξεκινά από τα 15 έτη.

Η υπεύθυνη Φιλανθρωπικού Τομέα- Κοινωνική Λειτουργός των «Φίλων του Παιδιού», Χρυσούλα Διαμαντοπούλου μιλά για το πώς μπορεί κανείς να βοηθήσει στην εκπαίδευση ενός παιδιού που το έχει ανάγκη. Άλλωστε όπως η ίδια υποστηρίζει «το όραμά μας για τα παιδιά που προστατεύουμε είναι να είναι όλα σχολικά πλαισιωμένα, και να ελαχιστοποιηθούν οι μαθητικές διαρροές λόγω έλλειψης υποστήριξης των παιδιών είτε μαθησιακά είτε οικονομικά».

«Τα παιδιά είναι το αύριο της κοινωνίας μας. Αν τα μεγαλώσουμε φροντίζοντας τις ανάγκες τους, στηρίζοντάς τα, και μαθαίνοντάς τα να ενδιαφέρονται, τότε θα δημιουργήσουμε πολίτες» τονίζει.

«Δουλεύοντας με άπορα παιδιά και οικογένειες, από πολύ νωρίς, αντιληφθήκαμε πως παράλληλα με την υλική στήριξη των οικογενειών εξίσου σημαντικό είναι να στηρίξουμε τα παιδιά στη σχολική τους σταδιοδρομία. Για τον λόγο αυτό για περισσότερα από 28 χρόνια υλοποιούμε διάφορα προγράμματα σχολικής ενίσχυσης παιδιών» σημειώνει η κ. Διαμαντοπούλου

Μέσω των προγραμμάτων αυτών καλύπτονται ειδική αγωγή, λογοθεραπεία, δίδακτρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια ελληνικών σε μηνιαία βάση, σχολικά είδη και βοηθήματα, αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και αθλητικών παπουτσιών και φορμών σε άπορα παιδιά.

Επίσης, στο πλαίσιο της σχολικής ενίσχυσης των παιδιών, καθώς και της ανάγκης να είναι σχολικά πλαισιωμένα όλα τα παιδιά, έχει δημιουργηθεί ένας παιδικός σταθμός για παιδιά άπορων οικογενειών, στο Μεταξουργείο.

Ο παιδικός σταθμός βρίσκεται σε άρτια οργανωμένο χώρο με κατάλληλο εξοπλισμό και κήπο και φιλοξενεί 27 παιδιά, ηλικίας 2- 6 ετών, από τις 7:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα. Δύο εξειδικευμένοι νηπιαγωγοί χρησιμοποιούν ειδικές παιδαγωγικές μεθόδους προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παιδιών με στόχο να καλλιεργήσουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους, ενώ υπάρχει και λογοθεραπευτής που προσφέρει δωρεάν διάγνωση και θεραπεία σε καθημερινή βάση.

Για τα παιδιά που χρειάζονται ειδική αγωγή στο σταθμό, υπάρχει ειδική παιδαγωγός ειδικευμένη στο πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης, που στηρίζει παιδιά, νηπιαγωγούς και γονείς, ενώ στα παιδιά που παρουσιάζουν ψυχοσυναισθηματικές και γνωστικές δυσκολίες προσφέρεται δωρεάν ατομικό ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα.

Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Για να βοηθηθεί μια οικογένεια από θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα:

  • Παραπεμπτικό από άλλη υπηρεσία.
  • Εκκαθαριστικό Εφορίας (εισοδήματα σε προτεραιότητα κάτω των 8.000 ευρώ)
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Μισθωτήριο κατοικίας
  • Βιβλιάρια εμβολίων των ανήλικων παιδιών
  • Σχολικός έλεγχος παιδιών
  • Ταυτότητες ή διαβατήρια
  • Εάν υπάρχει πρόβλημα υγείας, ζητείται πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση

«Δύο είναι οι βασικοί τρόποι που μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να υλοποιούμε αυτό το πρόγραμμα αλλά και να το διευρύνουμε. Είτε οικονομικά μέσω δωρεάς είτε εθελοντικά κάποια κέντρα ξένων γλωσσών ή φροντιστήρια και να μας δώσουν τη δυνατότητα να φοιτήσει κάποιο από τα παιδιά που προστατεύουμε δωρεάν» τονίζει η κ. Διαμαντοπούλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024