Κατρούγκαλος: Προτείνουμε τη μετάβαση στη Δ’ Ελληνική Δημοκρατία
Σαρωτικές αλλαγές στην κυβερνητική πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα εξασφαλίζει «την πλήρη ανατροπή του παλαιοκομματικού πολιτικού συστήματος», προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας και συντονιστής της επιτροπής της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, Γιώργος Κατρούγκαλος. O ίδιος κάνει, δε, λόγο για «μετάβαση στην Δ' Ελληνική Δημοκρατία» με νέους θεσμούς «άμεσης δημοκρατίας».
Σαρωτικές αλλαγές στην κυβερνητική πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα εξασφαλίζει «την πλήρη ανατροπή του παλαιοκομματικού πολιτικού συστήματος», προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας και συντονιστής της επιτροπής της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.
Κάνει μάλιστα λόγο για μετάβαση στη Δ΄ Ελληνική Δημοκρατία «με νέους θεσμούς άμεσης δημοκρατίας, ενίσχυσης των ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων και θωράκιση του πολιτεύματος απέναντι στη νεοφιλελεύθερη αντεπανάσταση».
Χαρακτηρίζει την «επανεκκίνηση και ανάταξη του πολιτικού συστήματος» ως κατεξοχήν «κρίσιμο εθνικό θέμα», για το οποίο το άρθρο 44, παρ. 2 του Συντάγματος, προβλέπει τη διενέργεια δημοψηφίσματος.
Επίισης, τάσσεται υπέρ της «απλής, άδολης και ανόθευτης αναλογικής», ενώ υπογραμμίζει ότι εάν ενισχυθούν οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, «τότε θα πρέπει να έχει άμεση πολιτική νομιμοποίηση».
Τέλος, ο υπουργός Εργασίας απορρίπτει το ενδεχόμενο περικοπής του 13ου και 14ου μισθού, λέγοντας ότι οι δανειστές δεν ζήτησαν κάτι τέτοιο, κάνοντας παράλληλα λόγο για «γκεμπελική κατασκευή ειδήσεων από το σύστημα διαπλοκής των ΜΜΕ», που αποτελεί «δείγμα πανικού όσων νόμιζαν ότι θα παραμείνουν αιώνιοι ζιγκολό της κυβερνητικής εξουσίας – με το αζημίωτο».
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας