Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οκτώ κρουαζιερόπλοια το Σάββατο στον Πειραιά εν μέσω απεργίας

Οκτώ κρουαζιερόπλοια το Σάββατο στον Πειραιά εν μέσω απεργίας

Σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση επιβατών κρουαζιερόπλοιων και στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων έχουν δημιουργηθεί στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης, από τη συνεχιζόμενη για περισσότερες από 15 ημέρες απεργία των εργαζομένων, που ζητούν την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων.

Σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση επιβατών κρουαζιερόπλοιων έχουν δημιουργηθεί στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης, από τη συνεχιζόμενη για περισσότερες από 15 ημέρες απεργία των εργαζομένων, που ζητούν την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων.

Αντιδράσεις εξακολουθούν να υπάρχουν και από πλευράς εκπροσώπων της αγοράς, καθώς πολλά εμπορευματοκιβώτια δεν μπορούν να παραληφθούν από τα δύο αυτά λιμάνια.

Με άλλη μία επιστολή της την Παρασκευή προς τους συναρμόδιους υπουργούς, η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) απευθύνει εκ νέου έκκληση να γίνουν ενέργειες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα δύο λιμάνια από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, καθώς οι διαχειρίστριες εταιρείες των κρουαζιερόπλοιων δε μπορούν να εξυπηρετηθούν στις μεταφορές των αποσκευών των επιβατών και στην τροφοδοσία τους.

Τα προβλήματα, πάντως, αναμένεται να οξυνθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο οι λιμενεργάτες κατέρχονται σε αποχή από την εργασία τους και καλούν σε περιφρούρηση της κινητοποίησής τους. Κι αυτό γιατί μόνο το Σάββατο έχει προγραμματιστεί να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά οκτώ κρουαζιερόπλοια, που θα μεταφέρουν συνολικά 6.660 επιβάτες.

«Από την όλη αυτή κατάσταση και συμπεριφορά, οι διαχειρίστριες εταιρείες μελετούν σοβαρά την αλλαγή δρομολογίων των κρουαζιεροπλοίων, παραλείποντας τον Πειραιά και με κατεύθυνση σε άλλους λιμένες, μεταξύ των οποίων και γειτονικών χωρών» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ, Θεόδωρος Κόντες.

Μετά ωστόσο και τη σημερινή έγκριση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ από τη γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού, οι λιμενεργάτες εμφανίζονται ανυποχώρητοι και τονίζουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, εάν δεν λυθεί το θέμα της εργασιακής συνέχειας.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας: «Δε θα αναστείλουμε καμία απεργιακή κινητοποίηση. Θα μείνουμε μέσα στο λιμάνι, αν δεν λυθεί το θέμα της εργασιακής συνέχειας με ασφαλείς και σταθερές θέσεις εργασίας, όπως δυστυχώς στα λόγια παραδέχεται η κυβέρνηση, αλλά στην πράξη δεν κάνει τίποτα».

Για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά από τη συνεχιζόμενη απεργία στα δύο λιμάνια, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ υποστήριξε ότι «μία κινητοποίηση, για να λυθεί μετά από 15 ημέρες κι ενώ οι εργαζόμενοι έχουν ματώσει όλο αυτό το διάστημα, μία λύση υπάρχει: αυτό που υπόσχεται η κυβέρνηση στα λόγια, να υπάρχει εργασιακή συνέχεια των εργαζομένων, καθώς δε μπορούμε να διακινδυνέψουμε το δικαίωμα στη δουλειά σε αυτές τις δύσκολες περιόδους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024