Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη νοτιοανατολική Τουρκία
Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την Πέμπτη την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Μίντγιατ της νοτιοανατολικής Τουρκίας που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ απέκλεισε οποιοδήποτε διάλογο με το ΡΚΚ.
Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την Πέμπτη την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Μίντγιατ της νοτιοανατολικής Τουρκίας που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.
Περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε στην επαρχία Μαρντίν.
Οι τουρκικές Αρχές εκτιμούν ότι και για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους ευθύνεται το PKK.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ απέκλεισε οποιοδήποτε διάλογο με το ΡΚΚ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
«Τις τελευταίες ημέρες, λάβαμε πληροφορίες από την τρομοκρατική οργάνωση (ΡΚΚ), που απευθείας ή εμμέσως λένε: “Μπορούμε να διαπραγματευτούμε, μπορούμε να καταθέσουμε τα όπλα, ας μιλήσουμε”», δήλωσε ο Γιλντιρίμ το βράδυ της Τετάρτης στην Άγκυρα. «Δεν υπάρχει τίποτε να συζητήσουμε» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Αιματηρές επιθέσεις που είχαν στόχο τις τελευταίες εβδομάδες τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας αποδόθηκαν από τις αρχές στους κούρδους αντάρτες, εκτός από τις επιθέσεις για τις οποίες έγινε ανάληψη ευθύνης από το ΡΚΚ.
«Αν πιστεύετε ότι μπορεί να εκφοβίζετε τη χώρα, τους πολίτες με την τρομοκρατία και τον φόβο, γελιέστε: ποτέ δεν θα το καταφέρετε», δήλωσε ο Γιλντιρίμ.
Οι δύο επιθέσεις είναι οι τελευταίες μιας σειράς επιθέσεων που είχαν σχέση με τους τζιχαντιστές ή την επανάληψη της κουρδικής σύγκρουσης που συγκλόνισαν φέτος την Τουρκία.
Η Σεριφέ Οζντέν Καλμίς, μια αστυνομικός που σκοτώθηκε χθες στην Μίντγιατ, ήταν έγκυος έξι μηνών και είχε εργαστεί στη φρουρά του πρώην προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίoς εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του με μήνυμά του στο Twitter.
Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το PKK κατέρρευσε πριν από έναν σχεδόν χρόνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- Κλαίει η… γεωγραφία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «διχοτόμησε» Βοσνία και Ερζεγοβίνη – «Οι ΗΠΑ έπαιξαν με αυτές τις δύο μικρές χώρες» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)













![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442