Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεργούν οι δάσκαλοι την Τετάρτη

Απεργούν οι δάσκαλοι την Τετάρτη

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, οι δάσκαλοι της χώρας. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) οργάνωσε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή. Ανάλογη συγκέντρωση και πορεία με αφετηρία την Ομόνοια πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη οι δάσκαλοι της χώρας. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) οργάνωσε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Όπως αναφέρει, οι κινητοποιήσεις που εξήγγειλε και πραγματοποίησε μέχρι σήμερα, το κάλεσμά της στο συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου και η κήρυξη της σημερινής 24ωρης απεργίας «έχουν ήδη αποφέρει τους πρώτους καρπούς. Το υπουργείο Παιδείας υπό πανικό προχωρά σε συνεχείς τροποποιήσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να εγγραφεί μαθητής στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο και κάνει βήματα υποχώρησης στο θέμα της πρωινής ζώνης 7-8π.μ.

»Νίκη, σ’ έναν πρώτο βαθμό, είναι και αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες σε σχέση με τις εγγραφές μαθητών στα ολοήμερα τμήματα» σημειώνει η ΔΟΕ.

Ζητά και μαζικούς μόνιμους διορισμούς δασκάλων, μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής τώρα, «καμία απόλυση αναπληρωτή-κανείς εκπαιδευτικός στην ανεργία», απόσυρση της υπουργικής Απόφασης για το Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο, «κανένα παιδί έξω από το ολοήμερο Σχολείο», απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία και απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Παράλληλα, απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή οργάνωσε και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με σύνθημα: «Αν δεν τους σταματήσουμε, το σχολείο που θα βρούμε τον Σεπτέμβρη δε θα το γνωρίζουμε!».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024