
Υπό πίεση τα συνδικάτα στη Γαλλία για λήξη της απεργίας στα τρένα
Τρεις ημέρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, τα γαλλικά συνδικάτα βρίσκονται υπό πίεση να δεχθούν συμφωνία για τη διαμάχη στους σιδηροδρόμους και να τερματίσουν την απεργία - η οποία έχει επίσης ενταχθεί στη γενικότερη μάχη για το νομοσχέδιο στα εργασιακά. «Ευελπιστώ ότι η απεργία θα λήξει πολύ σύντομα» αναφέρει ο επικεφαλής των γαλλικών σιδηροδρόμων.
Τρεις ημέρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, τα γαλλικά συνδικάτα βρίσκονται υπό πίεση να δεχθούν συμφωνία για τη διαμάχη στους σιδηροδρόμους και να τερματίσουν την απεργία – η οποία έχει επίσης ενταχθεί στη γενικότερη μάχη για το νομοσχέδιο στα εργασιακά. «Ευελπιστώ ότι η απεργία θα λήξει πολύ σύντομα» αναφέρει ο επικεφαλής των γαλλικών σιδηροδρόμων.
Η διοίκηση των σιδηροδρόμων, SNCF, κατέληξε τα ξημερώματα σε συμφωνία με κάποια από τα συνδικάτα που εκπροσωπούν εργαζομένους της για το ζήτημα του ωραρίου.
Η συμφωνία περιμένει ακόμη την υπογραφή των συνδικάτων CGT και SUD, τα οποία έχουν βρεθεί στην προμετωπίδα των κινητοποιήσεων και βρίσκονται έτσι υπό πίεση να αποδεκτούν το συμβιβασμό στους σιδηροδρόμους.
«Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος για την απεργία» ανέφερε ο Γκιγιόμ Πεπί, επικεφαλής της SNCF. Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος πως η απεργία θα τερματιστεί και η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή, έναρξη του Euro.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της, η οποία είχε καλέσει την SNCF να κάνει υποχωρήσεις ώστε να κλείσει τουλάχιστον το μέτωπο των σιδηροδρόμων, εμφανίστηκε πιο επιφυλακτική, καλωσορίζοντας τη συμφωνία αλλά με πηγές της να δηλώνουν στον Monde πως η κατάσταση παραμένει «εύθραυστη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γυμναστική στη φύση: Τα απαραίτητα για τα outdoor workouts
- Αθηναϊκός: «Αδικαιολόγητη απόφαση του Παναθηναϊκού – Θυσίασαν σε οπαδικά συμφέροντα τον ιδρώτα των παικτριών»
- Νέες ταυτότητες: Πλησιάζει η εκπνοή της προθεσμίας – Τα δικαιολογητικά
- Σακελλαρίδης: Ο πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπόλογος για τον θεσμικό κατήφορο – Ο Γεωργιάδης εξαπολύει ψεύδη για την Ευρωπαία Εισαγγελέα
- Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των δήμων για τα αδέσποτα ζώα – Τι μπορείτε να κάνετε, αν αδιαφορούν οι φορείς
- Κρήτη: Εργατικό ατύχημα στο Ρέθυμνο – 20χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος και τραυματίστηκε σοβαρά

