Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεχθήκαμε πιέσεις για το EuroCup» είπε ο Μάκης Αγγελόπουλος

«Δεχθήκαμε πιέσεις για το EuroCup» είπε ο Μάκης Αγγελόπουλος

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στο συνδρομητικό κανάλι “ΟΤΕ TV” μίλησε για το πλάνο που είχε όταν ανέλαβε διοικητικά την Ένωση αλλά και για τους μελλοντικούς του στόχους. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην επιλογή του Γιούρι Ζντόβς για τον πάγκο της ομάδας και για τις επενδύσεις που έχουν γίνει σε νεαρούς παίκτες. Τέλος, ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις πιέσεις που δέχτηκε από Ελληνες παράγοντες για την απόφαση του να συμμετέχει η ομάδα του χρόνου στο EuroCup και όχι στο Champions League της FIBA.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στο συνδρομητικό κανάλι “ΟΤΕ TV” μίλησε για το πλάνο που είχε όταν ανέλαβε διοικητικά την Ένωση αλλά και για τους μελλοντικούς του στόχους. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην επιλογή του Γιούρι Ζντόβς για τον πάγκο της ομάδας και για τις επενδύσεις που έχουν γίνει σε νεαρούς παίκτες. Τέλος, ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις πιέσεις που δέχτηκε από Ελληνες παράγοντες για την απόφαση του να συμμετέχει η ομάδα του χρόνου στο EuroCup και όχι στο Champions League της FIBA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ΑΕΚ:


Για τους στόχους της ΑΕΚ:
«Η επιτυχία και η αποτυχία είναι πάντα συνάρτηση των στόχων. Μου είπε ο Σάκοτα όταν ανέλαβα “Πρόεδρε ποιοι είναι οι στόχοι;” Δύο ήταν οι στόχοι που υπάρχουν του είπα, ο δεύτερος είναι προφανώς η ομάδα να σωθεί εύκολα, αλλά ο πρώτος να μπει πάλι το μπάσκετ στην καθημερινότητα του ΑΕΚτζή. Κι εγώ σαν ΑΕΚτζής είχα απομακρυνθεί από το μπάσκετ. Νομίζω, ότι τον πρώτο χρόνο το πετύχαμε αυτό. Ζεστάθηκε ο κόσμος, ήρθε κοντά στην ομάδα. Για τη δεύτερη χρονιά. Καταφέραμε με τη μέγιστη προσπάθεια την τρίτη θέση… είχαμε ρεκόρ τραυματισμών. 44 τραυματισμούς. Είχαμε ατυχίες. Κάναμε αρκετές αλλαγές. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς, αλλάξαμε προπονητή. Νομίζω ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για τον στόχο».

Για τον Γιούρι Ζντοβτς και αν ισχύει ότι υπέβαλλε την παραίτηση μετά την ήττα στο δεύτερο ημιτελικό από τον Ολυμπιακό: «Νομίζω, έχει τα στοιχεία του προπονητή που ψάχναμε. Είναι εργατικός. Και θα πεθάνει στο γήπεδο για να πάρει τη νίκη. Μου έκανε καλή εντύπωση και κλικ. Είπα… εδώ είμαστε. Ναι, είναι αλήθεια πως ήθελε να παραιτηθεί. Είναι ευαίσθητος άνθρωπος. Αυτά που είδαμε φέτος στην ΑΕΚ τα επεισόδια με τον Ζντοβτς. Είναι πρωτόγνωρα. Βάζει πάνω απ’ όλα την ομάδα. Είναι της παλιάς σχολής, δεν επιτρέπει έπειτα από μία ήττα 35 πόντων να βγει ένας παίκτης και να διασκεδάσει».

Για την συμμετοχή της ΑΕΚ στο EuroCup και όχι στο Champions League:
«Ήταν προσωπική απόφαση. Πιεστήκαμε πολύ. Έχω πολύ καλή σχέση με τον κ. Μπάουμαν και τον κ. Μπερτομέου. Εμείς πρέπει να παίξουμε όπου υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να παίζουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Αν το αφήγημα της FIBA δεν μας έπεισε, δεν είναι θέμα μας. Το είπα και στον κύριο Βασιλακόπουλο. Το παράδοξο είναι πως με τον κ. Μπερτομέου είχα μεγάλες διαφωνίες για θέμα με τα κλειστά συμβόλαιο.

Ο κ. Μπερτομέου έχει ένα πλάνο τα επόμενα χρόνια οι ομάδες του Final 4 του Eurocup να ανεβαίνουν στην Euroleague. Δεν υπάρχει σύνδεση Champions League και Euroleague και για αυτό δεν έχει μέλλον. Η Ευρώπη πάντως δεν σηκώνει τρεις διοργανώσεις. Δεχθήκαμε πιέσεις και μερικές ήταν απαράδεκτες. Υπήρχαν άνθρωποι και παράγοντες της ομοσπονδίας που τηλεφωνούσαν στον ΕΣΑΚΕ για να αποβληθεί η ΑΕΚ από το πρωτάθλημα. Ήταν βασιλακoπουλότεροι του Βασιλακόπουλου. Δεχθήκαμε πιέσεις. Δεχθήκαμε ένα τελεσίγραφο για το οποίο η FIBA δεν είχε γνώση. Ήταν… τοπική έμπνευση».

Για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό:
«Nα μας υπολογίζουν. Με δουλειά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το ξέρουμε και το βλέπουμε. Τα τελευταία χρόνια της απουσίας της ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κατέκτησαν 9 τίτλους στην Euroleague. Θέλουμε πάρα πολλή δουλειά. Ο στόχος μας είναι κάθε χρόνο να αναπτυσσόμαστε. Πρέπει να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο και να προσπαθήσουμε για το βήμα παραπάνω. Να μας υπολογίζουν περισσότερο από πέρσι».

Για το αν έχει σπαταλήσει λεφτά λόγω απειρίας:
«Ο καινούριος στην αγορά πάντα θα πληρώσει κάτι παραπάνω για να μάθει. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ανατολή, αλλά στην Ευρώπη οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι πολύ μικροί. Πρέπει να πληρώσεις για να μάθεις».

Για την επένδυση σε νέα ταλέντα:
«Αγοράσαμε 3-4 παιδιά με μέλλον. Ψάξαμε νέα παιδιά. Τώρα… αρχίσαμε το παιδομάζωμα».

Για το αν έχει υπομονή:
«Ναι, σίγουρα υπάρχει υπομονή. Ας ελπίσουμε ότι θα φτάσουμε πιο γρήγορα στην κορυφή από όσο πήρε στους αντιπάλους μας. Μας βλέπουν φιλικά και θετικά. Ένα πρωτάθλημα που πρωταγωνιστούν δύο, δεν έχει ενδιαφέρον και για τους ίδιους. Όταν ισχυροποιηθούμε θα μας βλέπουν διαφορετικά».

Για το αν υπάρχουν σκέψεις για «μετακόμιση» την έδρας της ομάδας στο Γαλάτσι:
«Είναι δύσκολο. Υπάρχει συζήτηση και σε συνεργασία με τις αρχές και τον Δήμο. Το χρονικό διάστημα που μιλάμε έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο ιδιοκτησιακό. Τώρα έχουν λόγο για το θέμα τρεις Δήμοι. Του χρόνου θα είμαστε στο ΟΑΚΑ».

Για την χαμηλή προσέλευση των φιλάθλων της ομάδας στο ΟΑΚΑ:
«Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Η αποχή από το υψηλό επίπεδο τόσα χρόνια ίσως να έχει απομακρύνει τον κόσμο. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για τους φέρουμε κοντά μας. Πρώτος εγώ τούς καταλαβαίνω ως ποδοσφαιρικός. Φέτος θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους αναγκάσουμε να έρθουν. Ο στόχος είναι να κάνουμε το μπάσκετ μέρος της καθημερινότητας του ΑΕΚτζή, μέσω της ελληνοποίησης του ρόστερ.

Ο φίλαθλος πιο εύκολα ταυτίζεται με έναν Έλληνα παίκτη. Πιστεύω πως το θέμα που πρέπει να λύσουμε είναι η διάρκεια. Τα τελευταία σαράντα χρόνια η ΑΕΚ κάνει ένα πικ και μετά χάνεται. Είναι μεγάλα τα κενά. Είναι πολύ σημαντική η σταθεροποίηση της ΑΕΚ στο υψηλό επίπεδο. Με φωτοβολίδες και μία-δύο καλές σεζόν δεν σώζεται το τμήμα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024