Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγώνας δρόμου για να κλείσουν και τα τελευταία προαπαιτούμενα

Αγώνας δρόμου για να κλείσουν και τα τελευταία προαπαιτούμενα

Προσπάθεια για να κλείσουν σήμερα, Τρίτη, και τα τελευταία προαπαιτούμενα, όπως ζήτησε το EuroWorking Group τη Δευτέρα, κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο» φως για την υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ, η οποία πάντως αναμένεται να εκταμιευθεί στο τέλος του μήνα. Στο επίκεντρο βρίσκονται η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development για το Ελληνικό, καθώς και η μεταφορά του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.

Προσπάθεια για να κλείσουν σήμερα, Τρίτη, και τα τελευταία προαπαιτούμενα, όπως ζήτησε το EuroWorking Group τη Δευτέρα, κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο» φως για την υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ, η οποία πάντως αναμένεται να εκταμιευθεί στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Στο επίκεντρο βρίσκονται η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development για το Ελληνικό, καθώς και η μεταφορά του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ.

Για το θέμα του Ελληνικού, πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι θα έμπαιναν οι υπογραφές εντός της ημέρας, αλλά σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη.

Έτσι, σήμερα αναμένεται θα κλείσει το ζήτημα, με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η συμφωνία θα εξεταστεί σε συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του ΟΤΕ, η εκκρεμότητα αφορά τη μεταφορά του 5% των μετοχών του Οργανισμού στο ΤΑΙΠΕΔ. Το ζήτημα είναι με ποιο τρόπο θα περάσει το ποσοστό που κατέχουν τα Ταμεία στο ΤΑΙΠΕΔ.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ζήτημα που αφορά τρίτο μέρος (third party), δήλαδή την Deutsche Telecom. H εταιρία έχει «δικαίωμα πρώτης άρνησης» για τη μεταβίβαση του συγκεκριμένου ποσοστού. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν σκοπεύει να το ασκήσει ή όχι, ή εάν θα διατηρήσει το δικαίωμά της έναντι του ΤΑΙΠΕΔ.

Εφόσον και τα τελευταία προαπαιτούμενα κλείσουν, θα ανοίξει ο δρόμος για την πολυπόθητη υποδόση, η οποία θα εκταμιευθεί μετά το «πράσινο» φως του EuroWorking Group, κάποιων εθνικών κοινοβουλίων που πρέπει να ψηφίσουν για το θέμα και του ΔΣ του ESM.

Σύμφωνα με την Ημερησία, πηγή της Ευρωζώνης, αναφερόμενη στις τελευταίες εκκρεμότητες, έκανε λόγο για «τους τελευταίους ελέγχους πριν την απογείωση», ενώ άλλος αξιωματούχος, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει μια απόπειρα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και σήμερα, που συνεχίζονται οι εργασίες του EWG, άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα συμβεί μάλλον την Πέμπτη.

«Νομίζω η Πέμπτη, οπότε υπάρχει προγραμματισμένη ομάδα εργασίας για την προετοιμασία του Eurogroup του Ιουλίου, είναι η μέρα-κλειδί για το τέλος του βασανιστηρίου της σταγόνας για την Ελλάδα», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι μια σειρά άλλων «καυτών» προαπαιτούμενων μεταφέρθηκε για τον Σεπτέμβριο, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η ελληνική κυβέρνηση κι ενώ πλησιάζει η βρετανική κάλπη για το Βrexit (23 Ιουνίου).

Κοινοτική πηγή ανέφερε πως αυτές οι εκκρεμότητες είναι η αναμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για μεγάλους καταναλωτές, η μεταρρύθμιση για τη διοίκηση των τραπεζών, ο ΑΔΜΗΕ, κάποιες λεπτομέρειες στο ασφαλιστικό, καθώς και η μεταρρύθμιση της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024