«Ασπίς Πρόνοια»: Σε δίκη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και 15 συνεργάτες
Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, ο Παύλος Ψωμιάδης και 15 συγκατηγορούμενοί του, για την υπόθεση της «Ασπίς Πρόνοια».
Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, ο Παύλος Ψωμιάδης και 15 συγκατηγορούμενοί του, για την υπόθεση της «Ασπίς Πρόνοια».
Σύμφωνα με το βούλευμα (αρ. 665/2016), οι κατηγορούμενοι, επί μία δεκαετία, από το 2000, συνέστησαν και δρούσαν ως εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραξε σειρά αξιόποινων πράξεων σε βάρος 17 εταιρειών του Ομίλου Ψωμιάδη, μεταξύ των οποίων η «Aspis Capital», η «Ασπίς Πρόνοια» και άλλες.
Οι κατηγορούμενοι πρέπει να δικαστούν ανά περίπτωση για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας της υπεξαίρεσης και άλλα.
Στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο «επικεφαλής» της οργάνωσης, Παύλος Ψωμιάδης, μέσω σειράς μεθοδεύσεων, εξαπάτησε 37.014 πολίτες, οι οποίοι κατέβαλλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα