Αγγελική Στελλάκη

Οι X-Men έρχονται σύντομα στη μικρή οθόνη. Σειρά με τίτλο «Legion» και ήρωα τον γιο του Τσαρλς Ξαβιέ θα αρχίσει να προβάλλεται το 2017 στο δίκτυο FX.

Πρωταγωνιστής θα είναι ο Νταν Στίβενς, ο γνωστός… Μάθιου από τη σειρά Downton Abbey.

Το FX παρήγγειλε ήδη ολόκληρη σεζόν -η οποία θα περιλαμβάνει οκτώ επεισόδια- και θα αντλεί έμπνευση από το ευρύτερο σύμπαν των μεταλλαγμένων της Marvel.

Δημιουργός της σειράς είναι ο Νόα Χόλεϊ (του τηλεοπτικού Fargo).

Ο Νταν Στίβενς θα ερμηνεύει τον Ντέιβιντ Χάλερ, που στα κόμικ είναι ο γιος του ιδρυτή των X-Men, Τσαρλς Ξαβιέ. Στη σειρά ο Χάλερ, ο οποίος έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, έρχεται αντιμέτωπος με οράματα που πιστεύει ότι μπορεί να είναι αληθινά.

Ενώ οι σειρές ταινιών X-Men επικεντρώνονται στη βασική ομάδα των μεταλλαγμένων, η σειρά θα επιχειρήσει να «ζωντανέψει» μία νέα γενιά ηρώων.

(Ο Νόα Χόλεϊ) «φέρνει μία εντελώς νέα αισθητική και ευαισθησία στον εξαιρετικά δημοφιλή και με πλούσια εκπροσώπηση κόσμο των X-Men» ανέφερε ο υπεύθυνος προγραμματισμού του δίκτυο FX, Νικ Γκραντ σε ανακοίνωσή του.

Ωστόσο, ο δημιουργός της σειράς επέμεινε ότι το Legion θα είναι μία ξεχωριστή δημιουργία και όχι τμήμα του σύμπαντος των μεταλλαγμένων, ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η σειρά θα κάνει αναφορά στον διάσημο πατέρα του κεντρικού χαρακτήρα, Ντέιβιντ Χάλερ.

«Θέλω να εξερευνήσω, σε ένα βαθμό, την πραγματικότητα του πώς είναι να έχεις αυτές τις δυνατότητες, σε ένα πιο υπαρξιακό επίπεδο. Δεν μιλάμε για το: «Έχεις αυτές τις δυνάμεις, τώρα τρέξε», αλλά περισσότερο για την ιδέα ότι περνάς τη ζωή σου με την ταμπέλα ενός τρελού και ξαφνικά έρχεται κάποιος και λέει: «Στην πραγματικότητα, είσαι απόλυτα λογικός και έχεις αυτές τις ικανότητες», κάτι που ακούγεται σαν τη σκέψη ενός τρελού. Λατρεύω την ιδέα ότι ακόμα και όταν είσαι στο ταξίδι, υπάρχει μια ποιότητα όπως αυτή της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, μία ιστορία μέσα στην ιστορία» είπε ο δημιουργός σε συνέντευξή του στο Hitflix.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στο Legion δεν θα δούμε κανέναν από τους εμβληματικούς χαρακτήρες των X-Men.

Στη σειρά, εκτός από τον Νταν Στίβενς, θα πρωταγωνιστούν η Όμπρεϊ Πλάζα και η Ζαν Σμαρτ.

Η Marvel επεκτείνει συνεχώς το σύμπαν της και στη μικρή οθόνη. Ήδη στο Netflix προβάλλονται ή έχει σχεδιαστεί να προβληθούν οι σειρές Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders και ένα spinoff του Punisher, ενώ στο Fox ετοιμάζεται το Hellfire που βασίζεται στο Hellfire Club.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ