Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι 4+1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

Οι 4+1 καλύτερες ταινίες του Σαββατοκύριακου

...

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

Επιλέξαμε και προτείνουμε για το Σαββατοκύριακο τις παρακάτω ταινίες:

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙOYNIOY

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ – EΡT2 21:00 (Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)
THE FIRST BEAUTIFUL THING – LA PRIMA COSA BELLA
Δραματική κομεντί, ιταλικής παραγωγής του 2010
Σκηνοθέτης: Πάολο Βίρτζι
Παίζουν: Βαλέριο Μασταντρέα, Μικαέλα Ραμαζότι, Στεφανία Σαντρέλι, Κλαούντια Παντόλφι, Μάρκο Μεσέρι, Φαμπρίτσια Σάξι
Διάρκεια: 122′

Τι σημασία έχει να έχεις τη «πιο όμορφη μαμά»; Η Άννα Νιτζιότι τη δεκαετία του ’70 ήταν μια νεαρή και όμορφη μητέρα. Το καλοκαίρι του 1971, σ’ ένα γνωστό παραθαλάσσιο θέρετρο του Λιβόρνο, κέρδισε τον τίτλο Μις Μαμά, μη συνειδητοποιώντας την προσοχή των αντρών που τραβάει, τις υποψίες του άντρα της Μάριο και την κρυφή ντροπή του γιου της Μπρούνο.
Σήμερα, η Άννα υποφέρει από θανατηφόρα ασθένεια, αλλά παρ’ όλα αυτά κερδίζει το θαυμασμό των γιατρών με το θάρρος της. Ο Μπρούνο, έχει κόψει όλους τους δεσμούς με την οικογένειά του, το παρελθόν του. Είναι δάσκαλος σ’ ένα σχολείο και ζει μια ζωή χωρίς πάθος και συγκινήσεις. Η αδερφή του Βαλέρια, τον πείθει να γυρίσει στην πόλη για να πει το τελευταίο αντίο στη μητέρα του…

Ένα οικογενειακό δράμα στη στενόμυαλη επαρχιακή Ιταλία, που ποθεί να κλέψει λίγη από τη λάμψη και την ειλικρίνεια της Άννας. Η Άννα δίνει ένα τελευταίο μάθημα ζωής, αντισυμβατικό και μοναδικό, για τη διατήρηση της πίστης στα μικρά πράγματα που ομορφαίνουν τη ζωή…

  • Η ταινία ήταν η υποψηφιότητα της Ιταλίας για την κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για τα Όσκαρ. Ήταν επίσης, υποψήφια για 18 βραβεία David di Donatello Awards και απέσπασε αυτά των καλύτερου σεναρίου και καλύτερης ηθοποιού. Κέρδισε, επίσης, 4 βραβεία Silver Ribbon: σκηνοθεσίας, σεναρίου, καλύτερης ηθοποιού και κοστουμιών. Ακόμα, η ταινία ήταν υποψήφια στα European Film Award για καλύτερη σκηνοθεσία.

Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ – ΑΝΤ1 22:30
(THE DICTATOR)
Κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής του 2012
Σκηνοθεσία: Λάρι Τσαρλς
Παίζουν: Σάσα Μπάρον Κοέν, Άννα Φάρις, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Τζέισον Μαντζούκας, Τζον Σι Ράιλι
Διάρκεια: 83’

Ο δικτάτορας, Στρατηγός Αλαντίν, προσπαθεί να αποτρέψει κάθε απόπειρα εγκαθίδρυσης της δημοκρατίας στη χώρα του, τη Γουαντίγια, ένα Βορειοαφρικανικό κρατίδιο, και αρνείται πεισματικά να αφήσει το θρόνο του, παρά τις δηλώσεις του Προέδρου Ομπάμα. Μάλιστα υπό τη απειλή της εξόδου της χώρας του από τα Ηνωμένα Έθνη, ο Στρατηγός αναγκάζεται να πάει για πρώτη φορά στην Αμερική προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες.
Ο Αλαντίν θα παρευρεθεί στην έδρα του ΟΗΕ για να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη ότι οι μέθοδοι διακυβέρνησης που ακολουθεί δεν είναι και τόσο αντιδημοκρατικοί. Εκεί όμως, πέφτει θύμα πλεκτάνης και καταλήγει μόνος του και… ξυρισμένος στη Νέα Υόρκη, έχοντας ως μοναδικό στήριγμα την κοινωνική ακτιβίστρια Ζόι.

KYΡIAKH 5 ΙOYNIOY

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ – ΑLPHA 21:00
Περιπέτεια αμερικανικής, ιαπωνικής, γερμανικής και γαλλικής συμπαραγωγής του 2001
Σκηνοθεσία: Τόνι Σκοτ
Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μπραντ Πιτ, Κάθριν ΜακΚόρμακ, Στίβεν Ντιλέιν, Μαριάν Ζαν-Μπατίστ, Ντιμίτρι Γκορίτσας

Όταν ο πράκτορας της CIA, Τόμας Μπίσοπ, συλλαμβάνεται στην Κίνα για κατασκοπεία, ο μέντοράς του, Νέιθαν Μιρ, αναγκάζεται να επιστρέψει στη δράση για να τον σώσει. Παρά το γεγονός ότι ετοιμάζεται να βγει στη σύνταξη, ο Νέιθαν γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους μέσα στην ιεραρχία της υπηρεσίας τους μηχανισμούς και τα κόλπα του συστήματος. Ο χρόνος, όμως, δεν είναι με το μέρος του, αφού ο Μπίσοπ πρόκειται να εκτελεστεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες, ενώ παράλληλα η όλη επιχείρηση δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο την επικείμενη επίσκεψη του αμερικανού Προέδρου στην Κίνα, ενόψει μιας μεγάλης εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις.

  • Εκτός από το εξαιρετικό καστ και τη δυνατή πλοκή της, η ταινία ξεχωρίζει επιπλέον για την μεγάλης κλίμακας παραγωγή της με πραγματικά γυρίσματα στο Χονγκ Κονγκ, τη Βουδαπέστη, την Καζαμπλάνκα, την Οξφόρδη, το Λονδίνο, τη Βιρτζίνια των Η.Π.Α. κ.ά.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΜΠΟΥΡΙ – ΕΡΤ3 22:00
(A CANTERBURY TALE)
Σινεφίλ, αγγλική ταινία του 1944
Σκηνοθέτες: Μάικλ Πάουελ, Έμερικ Πρεσμπέργκερ
Παίζουν: Έρικ Πόρτμαν, Σίλα Σιμ, Ντένις Πράις
Διάρκεια: 120′

Τρεις άνθρωποι φτάνουν σ’ ένα χωριό της Νότιας Αγγλίας, τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Άλισον φτάνει από το Λονδίνο και πρόκειται να δουλέψει σε μία φάρμα, ο Πίτερ, στρατιώτης με άδεια, λίγο πριν φύγει με τη μονάδα του για το εξωτερικό και ο Μπομπ, λοχίας του Αμερικανικού Στρατού, που ήθελε να πάει στο Καντέρμπουρι και βρέθηκε, κατά λάθος, εδώ. Το κοινό τους ταξίδι στο μικρό χωριό της Αγγλίας ξεκινάει από τη στιγμή που οι δρόμοι τους συναντιούνται τυχαία.

ΠΕΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ – STAR 23:30
Ελληνική κωμωδία του 2008
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραπαναγιώτης
Παίζουν: Ελένη Ράντου, Φάνης Μουρατίδης, Σήφης Πολυζωίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Νεκτάριος Λουκιανός, Ευγενία Δημητροπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Στράτος Χρήστου
Διάρκεια: 103′



Μια «τυπική» ελληνική οικογένεια μπλέκεται στα δίχτυα του έρωτα. Ένα ερωτικό τρίγωνο, ίσως και… τετράγωνο, αναστατώνει τα μέλη μιας οικογένειας με προβλήματα επικοινωνίας που κανένα «οικογενειακό… πακέτο» δεν μπορεί να λύσει. Μητέρα, πρώην χορεύτρια που διδάσκει τανγκό σε σχολή χορού και ο έφηβος γιος της, που ψάχνει την ερωτική του ταυτότητα, θα αποτελέσουν τις δυο πλευρές ενός τριγώνου!
Πατέρας τροχονόμος, με έφεση στη στιχουργική που βρίσκει την πηγή της έμπνευσής του στον αντίζηλό του και ο εραστής της γυναίκας του, θα αποτελέσουν τις άλλες δυο πλευρές του… τετραγώνου!
Και μια γιαγιά κουφή που ζει αγκαλιά με το κινητό της, είναι ίσως η μόνη που ακούει την καταιγίδα που έρχεται. ‘Ολοι μπλέκονται σε μια ιστορία δολοφονικής αγάπης και τρυφερού μίσους. Το κομφούζιο κορυφώνεται με έναν απροσδόκητο θάνατο. ‘Η μήπως φόνο;


Δείτε τι παίζει τώρα και όλες τις ταινίες της ημέρας



entertainment.in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024