Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγοράκι από τη Σομαλία είναι το μωρό που πνίγηκε στη Μεσόγειο

Αγοράκι από τη Σομαλία είναι το μωρό που πνίγηκε στη Μεσόγειο

Στοιχεία για τον «Αϊλάν της Μεσογείου», η φωτογραφία του οποίου προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια κοινή  γνώμη, έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική αστυνομία. Πρόκειται για αγοράκι 6 μηνών από τη Σομαλία, ενώ η μητέρα του πιθανότατα έχασε και εκείνη τη ζωή της στο ναυάγιο.

Στοιχεία για τον «Αϊλάν της Μεσογείου», η φωτογραφία του οποίου προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη, έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική αστυνομία. Πρόκειται για αγοράκι 6 μηνών από τη Σομαλία, ενώ η μητέρα του πιθανότατα έχασε και εκείνη τη ζωή της στο ναυάγιο.

Όπως και η φωτογραφία του τρίχρονου Αϊλάν από τη Συρία, το άψυχο κορμάκι του οποίου ξεβράστηκε σε τουρκική παραλία πέρυσι, η φωτογραφία δίνει ένα πρόσωπο στους περισσότερους από 9.000 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο από τις αρχές του 2014.

Το μωρό ανασύρθηκε από τη θάλασσα την περασμένη Παρασκευή από έναν γερμανό διασώστη ο οποίος εργάζεται για την ανθρωπιστική οργάνωση Sea-Watch, όταν ένα ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 400 μετανάστες ανατράπηκε και βυθίστηκε περίπου 58 χλμ. ανοικτά των λιβυκών ακτών.

Η Sea-Watch παρέδωσε αμέσως τη σορό του μωρού στο πλήρωμα του σκάφους του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού Vega. Το Vega οδήγησε 135 διασωθέντες και 45 σορούς που ανασύρθηκαν από το ναυάγιο στο λιμάνι Ρέτζιο Καλάμπρια την Κυριακή, περιλαμβανομένων και εκείνων τριών μικρών παιδιών, δύο αγοριών και ενός κοριτσιού.

Η οργάνωση είπε πως διένειμε τη φωτογραφία του μωρού γιατί ήθελε να πείσει τις ευρωπαϊκές αρχές ότι πρέπει να διασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των μεταναστών.

Τουλάχιστον 700 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν πνιγεί σε τρία ξεχωριστά ναυάγια στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα.

«Η φωτογραφία δείχνει τη σορό ενός αγοριού έξι μηνών, το οποίο σύμφωνα με επιζώντες του ναυαγίου ήταν από τη Σομαλία» δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες, έναν Σύρο και έναν Μαροκινό, που περιλαμβάνονται στους επιζώντες του ναυαγίου οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Ρέτζιο Καλάμπρια την Κυριακή, με τις κατηγορίες της πρόκλησης καταστροφής στη θάλασσα και της παράνομης διεθνούς διακίνησης ανθρώπων, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024