
Θετική γνωμοδότηση για θεραπευτικό συνδυασμό για την Χρόνια Ηπατίτιδα C
H Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) έδωσε θετική εισήγηση για τον συνδυασμό των δραστικών ουσιών elbasvir/grazoprevir για την Χρόνια Ηπατίτιδα C.
H Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) έδωσε θετική εισήγηση για τον συνδυασμό των δραστικών ουσιών elbasvir/grazoprevir για την Χρόνια Ηπατίτιδα C.
Η γνωμοδότηση έγινε με βάση στοιχεία αποτελεσματικότητας και ασφάλειας που προέκυψαν από κλινικές μελέτες με τον συνδυασμό αυτό, σε περίπου 2.000 ασθενείς με HCV σε περισσότερες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και πολλών δύσκολων να θεραπευθούν περιστατικών.
Η θετική εισήγηση της CHMP σημαίνει πρακτικά ότι, μετά την εξέτασή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αν επικυρωθεί από αυτήν, τότε ο συνδυασμός elbasvir/grazoprevir λαμβάνει εμπορική άδεια για κυκλοφορία τόσο στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης, όπως η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και η Νορβηγία.
Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται στα μέσα του 2016, πράγμα που σημαίνει ότι το φάρμακο θα είναι έτοιμο προς εμπορική διάθεση στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2016 ή το αργότερο το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο συνδυασμός elbasvir/grazoprevir έχει εγκριθεί ήδη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) από τον Ιανουάριο του 2016.
health.in.gr
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442