Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμμένος: Παραγωγή Καλάσνικοφ στην Πάτρα

Καμμένος: Παραγωγή Καλάσνικοφ στην Πάτρα

Παραγωγή Καλάσνικοφ στην Πάτρα εξήγγειλε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος θέλοντας να διαβεβαιώσει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κλείσει την κρατική αμυντική βιομηχανία. «Μόλις τελειώσει το εμπάργκο της Ρωσίας, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παραγωγή Καλάσνικοφ στην Πάτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Παραγωγή Καλάσνικοφ στην Πάτρα εξήγγειλε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος θέλοντας να διαβεβαιώσει πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κλείσει την κρατική αμυντική βιομηχανία. «Μόλις τελειώσει το εμπάργκο της Ρωσίας, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παραγωγή Καλάσνικοφ στην Πάτρα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, η οποία υπερψήφισε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με το οποίο κυρώνονται οι συμφωνίες συνεργασίας της Ελλάδος με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

«Λαμβάνοντας την πιστοποίησή τους από το ΝΑΤΟ, θα μπορεί να τα πουλούμε σε οποιαδήποτε συμμαχική χώρα ενδιαφέρεται να τα προμηθευτεί» είπε και υπογράμμισε ότι έχουν ενεργοποιηθεί νέες συμφωνίες στα ΕΑΣ, όπως με την Ινδία για το οπλικό σύστημα «Άρτεμις» που είχε παραμείνει στα συρτάρια, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για τη ναυπήγηση υποβρυχίων από τα ναυπηγεία μας.

Ο κ. Καμμένος προανήγγειλε ακόμα ότι με το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει και θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα δίνεται η δυνατότητα να πωλείται εύχρηστο μη επιχειρησιακό υλικό που υπάρχει στις αποθήκες σε χώρες που ενδιαφέρονται.

Όπως είπε, η διαδικασία πώλησης θα είναι με βάση ό,τι ισχύει σε όλες τις χώρες και θα γίνεται ηλεκτρονικός πλειοδοτικός διαγωνισμός, με ανοικτές πρόσφορες που θα μπορούν να τις βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024