Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό
«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό» δήλωσε ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην επετειακή εκδήλωση του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.
«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό» δήλωσε ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην επετειακή εκδήλωση του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει στην Μέρκελ τις ενστάσεις του για τα πλεονάσματα της τάξης του 3,5% σε πολυετή ορίζοντα.
Αναμένεται να παρουσιάσει στην καγκελάριο την πρόταση για μείωση των επιβαλλόμενων πλεονασμάτων στο 2% ετησίως, με δέσμευση της Αθήνας για ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 4% τουλάχιστον σε βάθος πενταετίας.
Όλη η δήλωση του προέδρου της ΝΔ κατά την προέλευσή του στην εκδήλωση: «Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγάλη πολιτική οικογένεια της κεντροδεξιάς, συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής. Σαράντα χρόνια προσφοράς στην ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, στην οικονομική ανάπτυξη, στην κοινωνική αλληλεγγύη.
» Η Ευρώπη, σήμερα, αντιμετωπίζει μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η άνοδος του ακραίου λαϊκισμού, ο οποίος κινδυνεύει να υπονομεύσει τα θεμέλια των αξιών που κρατούν την Ευρώπη ενωμένη.
» Απέναντι στο λαϊκισμό, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να προτάξει τον ορθό λόγο του πολιτικού ρεαλισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα τα οποία κυριαρχούν σήμερα στην Ευρώπη.
» Η Νέα Δημοκρατία, είναι το μόνο Κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.
Αταλάντευτη, θα παραμείνει προσηλωμένη στην ιδέα μιας ισχυρής Ευρώπης και μιας ισχυρής Ελλάδας, στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα