Ν.Παππάς: Η αριστερή παρένθεση ξεχείλωσε και πάει για οκταετία
Η χώρα βγαίνει σαφώς ωφελημένη από τη συμφωνία, παρά τα όποια υφεσιακά μέτρα εντάσσονται σε αυτήν, δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς στην εφημερίδα Realnews, ενώ υποστηρίζει ότι η στρατηγική της «αριστερής παρένθεσης» κατέρρευσε και η κυβέρνηση «πάει ολοταχώς για παρένθεση οκταετίας».
Η χώρα βγαίνει σαφώς ωφελημένη από τη συμφωνία, παρά τα όποια υφεσιακά μέτρα εντάσσονται σε αυτήν, δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς στην εφημερίδα Realnews, ενώ βεβαιώνει ότι «η πλειοψηφία μας είναι συμπαγής και αποδείχθηκε σε όλες τις ψηφοφορίες».
«Απλώς η αντιπολίτευση, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση διεκδικεί και καταφέρνει οριστικές λύσεις στα προβλήματα που μας άφησε», επισημαίνει ο υπουργός αναφερόμενος στη ρύθμιση για το χρέος.
Το ΔΝΤ, ζητούσε επιπλέον μέτρα και η κυβέρνηση αντιστάθηκε και έπεισε, δηλώνει ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι οι αξιώσεις του ΔΝΤ είναι γνωστές. Η ΝΔ ταυτίζεται με αυτές, και αυτό φαίνεται αν συγκρίνει κάποιος την 5η αξιολόγηση της ΝΔ με τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση και το πρόγραμμα του καθενός εκτός των θεμάτων της συμφωνίας.
Μέσω αυτής, υπενθυμίζει, προβλέπονταν 15.000 απολύσεις (2015- 2016), ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που θα τσάκιζε τις επικουρικές, θέσεις υπέρ των οποίων έχει ταχθεί και σήμερα η ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, έχει ταυτιστεί με τον κ. Σαμαρά. «Όχι μόνο υιοθέτησε τη στρατηγική της αριστερής παρένθεσης αλλά προσπαθεί να δικαιώσει και τη διακυβέρνηση μέχρι το 2014. Ήταν άλλωστε, υπουργός. Σαμαράς λέει και κλαίει, όπως έγραφε και η τούρτα γενεθλίων του κ. Σαμαρά. Μόνο που ήδη η παρένθεση ξεχείλωσε και πάει ολοταχώς για παρένθεση οκταετίας».
Επίσης λέει για τον κ. Μητσοτάκη, ότι «ως άλλος Χουντίνι θέλει να φέρει την ανάπτυξη μέσα από την ήδη αποτυχημένη συνταγή των μειώσεων των μισθών και συντάξεων για να κερδίσει η ολιγαρχία του τόπου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Νέα σειρά βομβαρδισμών εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Άργος: Η μαγνητική τομογραφία του 20χρονου δείχνει τη μοιραία σφαίρα
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442