Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις ΗΠΑ, τα πυρηνικά ελέχονται ακόμη με δισκέτες (τις αρχαίες)

Στις ΗΠΑ, τα πυρηνικά ελέχονται ακόμη με δισκέτες (τις αρχαίες)

Θύμα της κατάρας κάθε πρωτοπόρου στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών έχει πέσει το Πεντάγωνο: Όπως επιβεβαιώνει ελεγκτική υπηρεσία, σε τμήματα που είναι υπεύθυνα μεταξύ άλλων και για το πυρηνικό οπλοστάσιο της υπερδύναμης κάποιοι υπολογιστές χρησιμοποιούν ακόμα δισκέτες...

Θύμα της κατάρας κάθε πρωτοπόρου στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών έχει πέσει το αμερικανικό Πεντάγωνο: Όπως επιβεβαιώνει ελεγκτική υπηρεσία, σε τμήματα που είναι υπεύθυνα μεταξύ άλλων και για το πυρηνικό οπλοστάσιο της υπερδύναμης κάποιοι υπολογιστές χρησιμοποιούν ακόμα… δισκέτες.

Και μάλιστα εκείνες τις λεπτές.

Η αμερικανική υπηρεσία GAO επιβεβαίωσε σε αναφορά της πως κάποια συστήματα υπολογιστών στις αμερικανικές δημόσιες υπηρεσίες είναι τόσο παλιά που δεν έχουν ακόμη περάσει ούτε καν στην εποχή του απλού CD-ROM.

Μεταξύ τους βρίσκονται και υπηρεσίες του Πενταγώνου, και συγκεκριμένα εκείνες που είναι αρμόδιες για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και για τα βομβαρδιστικά που χρησιμοποιούν πυρηνικά όπλα.

Τα παραπάνω τμήματα χρησιμοποιούν συστήματα «που τρέχουν σε υπολογιστές IBM Series/1, της δεκαετίας του ’70, και χρησιμοποιούν δισκέτες οκτώ ιντσών», επισημαίνεται.

Η συντήρηση τέτοιων συστημάτων, καταλήγει η αναφορά της υπηρεσίας, έχει γίνει εδώ και καιρό πολύ ακριβότερη της αντικατάστασής τους με νέα.

Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, η αντισυνταγματάρχης Βάλερι Χέντερσον, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «για να το πούμε σύντομα, χρησιμοποιούνται ακόμα επειδή δουλεύουν ακόμα».

Η Ουάσινγκτον πάντως σκοπεύει να τα έχει αντικαταστήσει μέχρι το 2017, σύμφωνα με την ίδια.

Η ίδια η αναφορά επισημαίνει πως στόχος είναι η πλήρη εξάλειψή τους στα γραφεία των αμερικανικών υπηρεσιών μέχρι το 2020.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024