
Δύο γκολ ο Γκέκας με Σιόν, «σώθηκε» η Λουγκάνο με σκόρερ Δώνη
Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε η χρονιά για τον Φάνη Γκέκα στην Ελβετία. Ο βετεράνος στράικερ πέτυχε και τα δύο γκολ της Σιόν (35΄,53΄) στο 2-2 με τη Λουκέρνη. Ωστόσο, η ομάδα του παρέμεινε στην 5η θέση και δεν κατάφερε να προκριθεί στο Europa League αφού την ίδια στιγμή η Γκρασχόπερς περνούσε με νίκη (1-0) από την έδρα της πρωταθλήτριας Βασιλείας. Σημαντική και η συμβολή του Τάσου Δώνη στη νίκη-παραμονή της Λουγκάνο με 3-0 επί της Σεντ Γκάλεν. Ο νεαρός Ελληνας διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 75'.
Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε η χρονιά για τον Φάνη Γκέκα στην Ελβετία. Ο βετεράνος στράικερ πέτυχε και τα δύο γκολ της Σιόν (35′, 53′) στο 2-2 με τη Λουκέρνη.
Ωστόσο, η ομάδα του παρέμεινε στην 5η θέση και δεν κατάφερε να προκριθεί στο Europa League αφού την ίδια στιγμή η Γκρασχόπερς περνούσε με νίκη (1-0) από την έδρα της πρωταθλήτριας Βασιλείας.
Σημαντική και η συμβολή του Τάσου Δώνη στη νίκη-παραμονή της Λουγκάνο με 3-0 επί της Σεντ Γκάλεν. Ο νεαρός Ελληνας διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 75′, ενώ εκτός αποστολής ήταν ο αδελφός του, Χρήστος.
Τα αποτελέσματα της 36ης και τελευταίας αγωνιστικής:
Βασιλεία – Γκρασχόπερς 0-1
Λουγκάνο – Σεντ Γκάλεν 3-0
Λουκέρνη – Σιόν 2-2
Tουν – Γιουνγκ Μπόιτς 0-3
Ζυρίχη – Βαντούζ 3-1
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 36αγ.)
Βασιλεία 83 –Champions League Ομιλοι
Γιουνγκ Μπόις 69 –Champions League Προκρ.
Λουκέρνη 54 –Europa League Προκρ.
Γκρασχόπερς 53 –Europa League Προκρ.
——————–
Σιόν 50
Τουν 41
Σεντ Γκάλεν 38
Βαντούζ 36
Λουγκάνο 35
——————–
Ζυρίχη 34 –Υποβιβασμός
* Ο νικητής του τελικού κυπέλλου Ζυρίχη-Λουγκάνο (29/5) θα συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η τρομερή ανάρτηση του Φουρνιέ για τον… κοιμώμενο MVP, Βεζένκοφ (pics)
- Δένδιας: Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων ανήκει στη συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας
- Νεκρός ο υπουργός Άμυνας του Μάλι σε κύμα επιθέσεων σε όλη τη χώρα
- H συμμορία που αν και στις φυλακές ελέγχει διεθνώς την παρανομία – «Η πιο άρτια μορφή οργανωμένου εγκλήματος»
- Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης εμπνεύστηκε το «Δυο μέρες μόνο» μια νύχτα που «ήταν πίτα» ακούγοντας Γαλάνη
- Τραγωδία στην Αρκαδία: Νεκρός άνδρας μετά από ανατροπή τρακτέρ


