Στο Διοικητικό Εφετείο ο Μ.Χατζηγιάννης για την υπόθεση των εμβασμάτων
Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συζητήθηκε η υπόθεση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, για το πρόστιμο των 4 εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί σχετικά με τα εμβάσματα που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011, και για τα οποία του επιβλήθηκε κύριος και πρόσθετος φόρος.
Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συζητήθηκε η υπόθεση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, για το πρόστιμο των 4 εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί σχετικά με τα εμβάσματα που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011, και για τα οποία του επιβλήθηκε κύριος και πρόσθετος φόρος.
Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ’ αρθμ.884/2016 απόφασή του, απάντησε σε προδικαστικά ερωτήματα του Διοικητικού Εφετείου, σχετικά με τη φορολόγηση εμβασμάτων εξωτερικού του κ. Χατζηγιάννη και σήμερα συζητήθηκε και πάλι η υπόθεσή του στο Διοικητικό Εφετείο.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο κ. Χατζηγιάννης, απευθυνόμενος στους δικαστές ανέφερε: «Μόνη μου ελπίδα είναι η απόφασή σας. Έχω πληγεί ανεπανόρθωτα, με διάφορους τρόπους, από αυτήν την υπόθεση. Θέλω μόνο να σας πω ότι σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν.»
Σύμφωνα με τη συνήγορο του τραγουδιστή, για τα επίμαχα εμβάσματα, ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, για τα οποία ο κ. Χατζηγιάννης μπήκε στο στόχαστρο του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, καταβάλλοντας το εξοντωτικό, όπως σημείωσε, ποσό των 45.000 ευρώ το μήνα.
Ακόμη, τόνισε ότι ο τραγουδιστής εργάζεται από 18 ετών και από το 2000 έως το 2010 έχει καταβάλει φόρους που υπερβαίνουν τα 3,5 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας πως μετέφερε σε δύο λογαριασμούς του 5,3 εκατ. ευρώ, τα οποία ήταν φορολογημένα και γνωστής προέλευσης.
Τον κ. Χατζηγιάννη συνόδευε ο λογιστής του, ο οποίος προσκόμισε στο δικαστήριο, μέσω της δικηγόρου, τραπεζικά και φορολογικά παραστατικά προς ενίσχυση των ισχυρισμών του.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ένοχοι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
- Ο Έντουαρντ Φουρλόνγκ δεν θυμίζει σε τίποτα τον 13χρονο Τζον Κόνορ του Terminator
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442