Πρόστιμο από την UEFA σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Με πρόστιμο θα... πληρώσουν η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη συμπεριφορά οπαδών τους στις μεταξύ τους αναμετρήσεις για τη φάση των «16». Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA εκδίκασε μαζί τις υποθέσεις των δύο συλλόγων που είχαν κληθεί σε απολογία για διάφορες «κατηγορίες», συμπεριλαμβανομένων των συνθημάτων που ακούστηκαν για το αεροπορικό δυστύχημα του 1958 στο Μόναχο, όπου σκοτώθηκαν οκτώ παίκτες της Γιουνάιτεντ, και για την τραγωδία του 1989 στο «Χίλσμπορο», όπου 96 φίλαθλοι της Λίβερπουλ έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλλου Αγγλίας με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.
Με πρόστιμο θα… πληρώσουν η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη συμπεριφορά οπαδών τους στις μεταξύ τους αναμετρήσεις για τη φάση των «16».
Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA εκδίκασε μαζί τις υποθέσεις των δύο συλλόγων που είχαν κληθεί σε απολογία για διάφορες «κατηγορίες», συμπεριλαμβανομένων των συνθημάτων που ακούστηκαν για το αεροπορικό δυστύχημα του 1958 στο Μόναχο, όπου σκοτώθηκαν οκτώ παίκτες της Γιουνάιτεντ, και για την τραγωδία του 1989 στο «Χίλσμπορο», όπου 96 φίλαθλοι της Λίβερπουλ έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλλου Αγγλίας με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.
Η Λίβερπουλ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 40.000 ευρώ γι’ αυτά τα συνθήματα, ωστόσο το μισό αυτού του προστίμου είναι με αναστολή και θα καταβληθεί, εφόσον υπάρξει παρόμοια συμπεριφορά των οπαδών της μέσα σε μια περίοδο δύο ετών. Επίσης, οι «κόκκινοι» καλούνται να πληρώσουν ακόμη 17.000 ευρώ πρόστιμο για τις υπόλοιπες «κατηγορίες» που τους βάρυναν, ενώ η UEFA υποχρεώνει τους διοικούντες τη Λίβερπουλ να έρθουν εντός 30 ημερών σε επαφή με τους ανθρώπους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να υπάρξει ένας διακανονισμός για τις ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας στο «Ολντ Τράφορντ».
Από την πλευρά τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 40.000 ευρώ για τα συνθήματα (σ.σ. το μισό του προστίμου είναι με αναστολή και θα καταβληθεί σε περίπτωση που υπάρξει παρόμοια συμπεριφορά οπαδών τους μέσα σε ένα διάστημα δύο ετών), ενώ θα πληρώσουν ακόμη 18.000 ευρώ για τη ρίψη αντικειμένων και τις υπόλοιπες κατηγορίες που τους βάρυναν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οριστικό: Ο Μαρέσκα αναλαμβάνει τη Μάντσεστερ Σίτι!
- Νέο δημοσίευμα για το μέλλον του Αντετοκούνμπο!
- Άβολο: O Καλάθης δίνει το χέρι σε ρεπόρτερ και αυτή τον αγνοεί (pic)
- «Αστακός» η Αθήνα για το Final Four της Euroleague – «Φρούριο» το ΟΑΚΑ και αυστηροί έλεγχοι
- Τα εισιτήρια που έχουν πάρει οι ομάδες για το Final Four – Κόκκινο το ΟΑΚΑ
- NBA: Αδιανόητη παράσταση του Γουεμπανιάμα, break στην Οκλαχόμα και 1-0 οι Σπερς σε ένα απίθανο ματς (vids, pics)
- Πάει Μουντιάλ ο Νειμάρ: Ο Αντσελότι τον κάλεσε στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας (pic)
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442