
«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σε μουσεία όλης της χώρας
...
Με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα πραγματοποιούνται και φέτος (26-29 Μαΐου) από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σε όλη τη χώρα.
Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Μουσείων στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος και κάλλους της χώρας.
Η δράση εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2012 σε τρεις νομούς και στη συνέχεια, το 2013, το 2014 και το 2015 σε 12, 29 και 31 νομούς αντίστοιχα. Φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 150 φορείς σε 34 νομούς όλης της επικράτειας.
Συγκεκριμένα, 45 Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προγραμματίζουν πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με 13 Δήμους, 19 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακές Σχολές, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία και συνεταιρισμούς πολιτών, αλλά και με πολλούς εθελοντές.
Από την Πέμπτη 26 Μαΐου έως την Κυριακή 29 Μαΐου οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό να ενημερωθεί αλλά και να ψυχαγωγηθεί συμμετέχοντας σε ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις, περιπάτους, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, καλλιτεχνικά δρώμενα κ.ά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ
entertainment.in.gr
- Σχολεία χωρίς οθόνες; Ένα παγκόσμιο ρεύμα στην εκπαίδευση την εποχή της AI
- Νάσος Αθανασίου: Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά έναν εκλεκτό συνάδελφο – «Άνθρωπος ευαίσθητος, βαθιά καλλιεργημένος και προσηνής»
- Η Charli xcx μας συστήνει τη θρυλική παρέα της (και το νέο της άλμπουμ)
- Λουτράκι: Συναγερμός για άντρα που αγνοείται – Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών
- Σε ισχύ τα νέα πρόστιμα για τη μετακίνηση χωρίς εισιτήριο στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ
- Φως στο Τούνελ: Στην κορυφή της τηλεθέασης όλο τον Μάιο

