
Θεοχάρης: Ο κ. Τσακαλώτος θα έπρεπε να παραιτηθεί, αν είχε ευθιξία
«Αν έχει ευθιξία ο κ. Τσακαλώτος, έπρεπε να παραιτηθεί» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης με αφορμή το θέμα του κόφτη.
«Αν έχει ευθιξία ο κ. Τσακαλώτος, έπρεπε να παραιτηθεί» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης με αφορμή το θέμα του κόφτη.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο κ. Θεοχάρης είπε: «Χθες κατατέθηκε μια νομοτεχνική βελτίωση για τα ειδικά μισθολόγια, η οποία νομοθετεί υπό αίρεση, λέει δηλαδή ότι σε περίπτωση που βρεθούν ισοδύναμα η διάταξη δε θα ισχύσει. Όμως ο ‘κόφτης’ μπήκε με το μοναδικό επιχείρημα στο Eurogroup ότι συνταγματικά δε μπορούμε να νομοθετούμε υπό αίρεση.
» Επομένως ο κ. Τσίπρας -επειδή διαγκωνίζεται με τον ο κ. Καμένο για το ποιος είναι ο καλύτερος προστάτης των ενστόλων- επιλέγει να νομοθετήσει υπό αίρεση και ουσιαστικά ακυρώνει τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών. Αν έχει ευθιξία ο κ. Τσακαλώτος έπρεπε να παραιτηθεί».
Σε σχέση με το Ταμείο, ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε «αδιανόητο» το γεγονός ότι δεν υπάρχει αποτίμηση της περιουσίας που θα περιλαμβάνει. Όπως είπε, «ανοίξαμε ένα λογαριασμό, ο οποίος μάλιστα είναι και κλειστός -δηλαδή δεν μπορούμε να πάρουμε τα λεφτά μας για 99 χρόνια- και δεν ξέρουμε τι αρχική κατάθεση κάναμε, πόσα δισ. δώσαμε σε αυτό».
Επιπλέον, τόνισε ότι δεν προβλέπεται η υποχρέωση για αυτούς που θα διαχειρίζονται το Ταμείο να αποτιμούν κάθε χρόνο την περιουσία του και να λογοδοτούν για το αν αυξάνουν ή απομειώνουν την αξία του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίσι: «Θέλω έναν ΠΑΟΚ που θα αγαπούν να βλέπουν»
- «Ο Τομ Χόλαντ στα καλύτερά του» – Τι μάθαμε από το νέο trailer του Spider-Man: Brand New Day
- Greek Shipping Wins US Coast Guard Quality Recognition
- Για τρία χρόνια υπέγραψε ο Ντέλε-Μπασίρου στον Αρη
- Γαλλία: Τον Ιούνιο κατέγραψε περισσότερους από 5.700 επιπλέον θανάτους – Αιτία, ο καύσωνας
- Μήνυμα Κικίλια στους νέους αξιωματικούς του Λιμενικού: «Η υπηρεσία σας είναι εξαιρετικά υψηλής σημασίας»

