Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανελλαδικές: Τα θέματα και οι απαντήσεις στην Ιστορία και τη Φυσική

Πανελλαδικές: Τα θέματα και οι απαντήσεις στην Ιστορία και τη Φυσική

Στη δεύτερη εβδομάδα μπαίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις και οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων με το νέο σύστημα εξετάζονται σήμερα, Δευτέρα, στην Ιστορία (Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στην Φυσική (Θετικών Σπουδών). Το in.gr μεταδίδει τις απαντήσεις των θεμάτων σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ Πειραιά.

Στη δεύτερη εβδομάδα μπαίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις και οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων με το νέο σύστημα εξετάστηκαν σήμερα, Δευτέρα, στην Ιστορία (Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στην Φυσική (Θετικών Σπουδών).

»»Το in.gr μεταδίδει τις απαντήσεις των θεμάτων σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ Πειραιά, μετά το πέρας των εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ, που δίνουν με το παλιό σύστημα, εξετάστηκαν στην Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα θέματα της Ιστορίας είναι μέτριας δυσκολίας και απευθύνονται σε καλά διαβασμένους μαθητές. Το θέμα Δ1 αποτελεί συνδυαστική ερώτηση, γεγονός που το καθιστά πιο δύσκολο.

Στη Φυσική τα θέματα κρίνονται βατά μετά από πολλά χρόνια. Σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών τα θέματα ήταν σαφή, κάλυπταν ικανοποιητικό μέρος της ύλης, ήταν τα ευκολότερα θέματα των τελευταίων ετών, περιείχαν πολλές αναφορές σε ερωτήσεις και ασκήσεις του σχολικού βιβλίου και δεν ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας με συνέπεια να μην μπορέσει να υπάρξει διάκριση ανάμεσα στον πολύ καλό και άριστο μαθητή.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη για τους υποψήφιους των ημερήσιων ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα, που θα εξεταστούν στα μαθήματα: Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Βιοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024