Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Βουλή

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Βουλή

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη για τη συμπλήρωση των 53 χρόνων από τη δολοφονία του, τήρησε το μεσημέρι η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. «Η δολοφονία του από ακροδεξιά στοιχεία και από το παρακράτος εκείνης της εποχής, επανέρχεται στη μνήμη μας πιο επίκαιρη από ποτέ, καθιστώντας μας υπεύθυνους για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ειρήνης απέναντι σε φωνές μίσους, που έρχονται και πάλι από το σκοτάδι» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν.Βούτσης.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη για τη συμπλήρωση των 53 χρόνων από τη δολοφονία του, τήρησε το μεσημέρι η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Εκφωνώντας την εκδήλωση μνήμης, ο πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης, ανέφερε:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
πριν από 53 χρόνια δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης. Η δολοφονία του από ακροδεξιά στοιχεία και από το παρακράτος εκείνης της εποχής, επανέρχεται στη μνήμη μας πιο επίκαιρη από ποτέ, καθιστώντας μας υπεύθυνους για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ειρήνης απέναντι σε φωνές μίσους, που έρχονται και πάλι από το σκοτάδι.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης δικαίως έχει τη θέση που του ανήκει στις σελίδες της ιστορίας αυτού του τόπου. Θα παρακαλούσα πολύ να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή».

Κόκκινα γαρίφαλα στο μνημείο Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη

Τη μνήμη του βουλευτή της ΕΔΑ και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη τίμησαν σήμερα κόμματα της Αριστεράς και πολίτες καταθέτοντας στεφάνια και κόκκινα γαρίφαλα στο μνημείο Λαμπράκη στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, στο σημείο όπου δέχθηκε το δολοφονικό χτύπημα στις 22 Μαΐου του 1963.

Το πρωί με κάλεσμα της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση μπροστά στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια πορεία η οποία κατέληξε το μεσημέρι στο μνημείο Λαμπράκη.

Στη συγκέντρωση οι ομιλητές απαίτησαν να κλείσει και να καταργηθεί το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, να απομακρυνθεί το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, απέδωσαν βαριές ευθύνες στις ελληνικές κυβερνήσεις που εμπλέκουν τη χώρα στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τόνισαν ότι ο ιμπεριαλισμός σπέρνει θάνατο, όλεθρο και προσφυγιά στοχεύοντας στο φυσικό πλούτο των λαών, κατήγγειλαν την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, εξέφρασαν αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες και καταδίκασαν την Χρυσή Αυγή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024