Μια απολύτως πειστική εμφάνιση πραγματοποίησε στο Ράλλυ Πορτογαλίας ο K. Meeke, κατακτώντας τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Ο Βρετανός οδηγός της Citroen βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης μετά τη δεύτερη ειδική διαδρομή της Παρασκευής όπου και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκε ο A. Mikkelsen μετά το κλατάρισμα που είχε ο S. Ogier το πρωί της Κυριακής.

Ο Αλσατός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση μένοντας για τρίτο συνεχή αγώνα χωρίς νίκη, κέρδισε την υπερειδική διαδρομή του αγώνα και τους επιπλέον βαθμούς που χαρίζει η επικράτηση σε αυτή.

Στην τέταρτη θέση κατάφερε να τερματίσει ο D. Sordo με το Hyundai i20. Η κορεατική ομάδα είχε ένα πολύ δύσκολο αγωνιστικό τριήμερο, καθώς μετά την έξοδo του Paddon στην πέμπτη ειδική διαδρομή του Ράλλυ Πορτογαλίας, το i20 του Aυστραλού τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Έκπληξη αποτελεί η παρουσία του E. Camilli με το Ford Fiesta της M Sport στην πέμπτη θέση της κατάταξης, μπροστά από τον L. Latvala που στάθηκε για μια ακόμα φορά άτυχος καθώς ένα πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης του VW Polo R WRC δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει τίποτα περισσότερο από το πλασάρισμά του εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας.

1 Kris Meeke Abu Dhabi Total WRT Citroen 3h59m01.0s
2 Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II Volkswagen 29.7s
3 Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Volkswagen 34.5s
4 Dani Sordo Hyundai Motorsport Hyundai 1m37.1s
5 Eric Camilli M-Sport World Rally Team Ford 4m01.6s
6 Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Volkswagen 4m06.9s
7 Mads Ostberg M-Sport World Rally Team Ford 6m53.6s
8 Martin Prokop Jipocar Czech National Team Ford 10m24.1s
9 Pontus Tidemand Skoda Motorsport Skoda 11m45.2s
10 Nicolas Fuchs Skoda 13m14.0s

auto.in.gr