Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Όσμπορν: Καταστροφικές οι συνέπειες ενός Brexit

Για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Βρετανία στο να διαπραγματευτεί εμπορικές συμφωνίες με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση που η χώρα του βγει από την ΕΕ, προειδοποίησε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, χαρακτηρίζοντας καταστροφικές τις συνέπειες για την αγορά ακινήτων, τις επιχειρήσεις και την απασχόληση.

Για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Βρετανία στο να διαπραγματευτεί εμπορικές συμφωνίες με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση που η χώρα του βγει από την ΕΕ, προειδοποίησε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν.

Θα είναι «εξαιρετικά δύσκολο», είπε στο BBC, υπογραμμίζοντας επίσης ότι οι επιπτώσεις, εάν υπερισχύσει το Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, θα είναι καταστροφικές για την αγορά ακινήτων, τις επιχειρήσεις και την απασχόληση. Ειδικά για τα ακίνητα, προέβλεψε πως η αξία τους ενδέχεται να πέσει κατά 10-18%, ενώ θα υπάρξει κι αύξηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία.

«Θα είναι μία κατάσταση από την οποία όλοι θα βγουν χαμένοι» τόνισε.

«Αρκεί κανείς να μιλήσει με τους υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και των άλλων ευρωπαϊκών κρατών για να κατανοήσει πως εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ και θελήσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά, θα πρέπει να πληρώσουμε για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, να αποδεχθούμε την ελεύθερη μετακίνηση προσώπων, τα πάντα χωρίς να έχουμε καν λόγο για τις πολιτικές αυτές» υπογράμμισε ο Όσμπορν από τη σύνοδο της G7 στο Σεντάι της Ιαπωνίας.

«Εάν εγκαταλείψουμε την ΕΕ θα έχουμε δύο χρόνια για να διαπραγματευθούμε την έξοδό μας με τις άλλες 27 χώρες, θα πρέπει να διαπραγματευθούμε νέες συμφωνίες με τις 27 αυτές χώρες και συνάμα να συνομολογήσουμε άλλες 50 συμφωνίες με τις χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρώπη» αλλά έχουν συνάψει ειδικά σύμφωνα με την ΕΕ, επισήμανε ο ίδιος.

«Θα είναι εξόχως δύσκολο να το κάνουμε» συνόψισε ο Όσμπορν, προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής «οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν καμία βεβαιότητα για το μέλλον τους, συνεπώς δεν πρόκειται να προβούν σε προσλήψεις και δεν θα επενδύουν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024