
Παραιτήθηκε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας με πυρά στον Νετανιάχου
Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιααλόν ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας για «έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του πρωθυπουργού». Ο Γιααλόν αντιδρά στο άνοιγμα του Νετανιάχου στον Λίμπερμαν, στον οποίο ο ισραηλινός πρωθυπουργός φέρεται να είχε προσφέρει το υπουργείο Άμυνας.
Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιααλόν ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας για «έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του πρωθυπουργού», με τον οποίο βρίσκεται σε οξεία αντιπαράθεση.
Ο Γιααλόν αντιδρά στο άνοιγμα του Νετανιάχου στον υπερεθνικιστή Άβιγκντορ Λίμπερμαν, στον οποίο ο ισραηλινός πρωθυπουργός φέρεται να είχε προσφέρει το υπουργείο Άμυνας.
«Είπα στο πρωθυπουργό σήμερα το πρωί ότι, δεδομένης της συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια των τελευταίων γεγονότων και της έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, παραιτούμαι από την κυβέρνηση και την Κνεσέτ και θα πάρω αποστάσεις από την πολιτική ζωή», έγραψε στο Twitter ο Μοσέ Γιααλόν την Παρασκευή.
Η αποχώρηση του Γιααλόν ενδέχεται να προστεθεί στις επιφυλάξεις από τις δυτικές χώρες απέναντι στην κυβέρνηση Νετανιάχου: Ο Γιααλόν, σημειώνει το Reuters, είχε ενισχύσει τις σχέσεις με το Πεντάγωνο ως αντίβαρο στην «βεντέτα» μεταξύ Ομπάμα και Νετανιάχου.
Σε αντιδιαστολή, ο Λίμπερμαν (που δεν έχει περάσει από τις τάξεις της στρατιωτικής διοίκησης, σε αντίθεση με τον Γιααλόν που είχε διατελέσει επιτελάρχης) υποστηρίζει σκληρή στάση απέναντι σε Παλαιστινίους αλλά και Αίγυπτο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί είμαστε όλοι τόσο κουρασμένοι; Τα σοκαριστικά στοιχεία για τη συλλογική μας αϋπνία
- Στο νοσοκομείο η Μαρίζα Κωχ – «Ένας ακόμη σκληρός Απρίλης» γράφει
- Πλούσιοι και «αθάνατοι»: Η βιομηχανία του biohacking και το νέο ταξικό σύνορο
- Οριστική διακοπή στο Αθηναϊκός – Παναθηναϊκός: Δεν βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Πράσινες
- Κεφαλονιά: «Την βγάλαμε έξω για να πάρει αέρα» – «Θα έλεγαν ότι τη βρήκαν στο δρόμο» – Σοκάρουν οι καταθέσεις των συλληφθέντων
- Το «The White Lotus» μετακομίζει στις Κάννες
