Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας με πυρά στον Νετανιάχου

Παραιτήθηκε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας με πυρά στον Νετανιάχου

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιααλόν ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας για «έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του πρωθυπουργού». Ο Γιααλόν αντιδρά στο άνοιγμα του Νετανιάχου στον Λίμπερμαν, στον οποίο ο ισραηλινός πρωθυπουργός φέρεται να είχε προσφέρει το υπουργείο Άμυνας.

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιααλόν ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας για «έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του πρωθυπουργού», με τον οποίο βρίσκεται σε οξεία αντιπαράθεση.

Ο Γιααλόν αντιδρά στο άνοιγμα του Νετανιάχου στον υπερεθνικιστή Άβιγκντορ Λίμπερμαν, στον οποίο ο ισραηλινός πρωθυπουργός φέρεται να είχε προσφέρει το υπουργείο Άμυνας.

«Είπα στο πρωθυπουργό σήμερα το πρωί ότι, δεδομένης της συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια των τελευταίων γεγονότων και της έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, παραιτούμαι από την κυβέρνηση και την Κνεσέτ και θα πάρω αποστάσεις από την πολιτική ζωή», έγραψε στο Twitter ο Μοσέ Γιααλόν την Παρασκευή.

Η αποχώρηση του Γιααλόν ενδέχεται να προστεθεί στις επιφυλάξεις από τις δυτικές χώρες απέναντι στην κυβέρνηση Νετανιάχου: Ο Γιααλόν, σημειώνει το Reuters, είχε ενισχύσει τις σχέσεις με το Πεντάγωνο ως αντίβαρο στην «βεντέτα» μεταξύ Ομπάμα και Νετανιάχου.

Σε αντιδιαστολή, ο Λίμπερμαν (που δεν έχει περάσει από τις τάξεις της στρατιωτικής διοίκησης, σε αντίθεση με τον Γιααλόν που είχε διατελέσει επιτελάρχης) υποστηρίζει σκληρή στάση απέναντι σε Παλαιστινίους αλλά και Αίγυπτο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024