Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσουμε το κλάμα του μωρού!

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσουμε το κλάμα του μωρού!

Η μητρική αγκαλιά είναι ο πιο σίγουρος και ασφαλής τρόπος για να σταματήσει το κλάμα το μωρό μας, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Current Biology.


Από: Ελένη Χαδιαράκου

Η μητρική αγκαλιά είναι ο πιο σίγουρος και ασφαλής τρόπος για να σταματήσει το κλάμα το μωρό μας, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Current Biology.

Αυτό το συμπέρασμα της έρευνας (που παρατηρείται τόσο σε πειραματόζωα ποντίκια όσο και σε ανθρώπους), εξηγεί γιατί ένα ήρεμο μωρό αρχίζει να κλαίει μόλις το αφήσει η μητέρα του κάτω.

«Από τους ανθρώπους έως τα ποντίκια, τα νήπια των θηλαστικών ηρεμούν και χαλαρώνουν όταν είναι στην αγκαλιά της μητέρας τους», τονίζει η Kumi Kuroda επικεφαλής της νέας αυτής μελέτης, από το Riken Brain Science Ινστιτούτο στην Saitama, Ιαπωνία. «Αυτή η παιδική ανταπόκριση μειώνει την κούραση της μητέρας και είναι ευεργετικό τόσο για την ίδια, όσο και για το βρέφος».

Μελετώντας την αντίδραση των μωρών, στην αγκαλιά της μητέρας τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο ρυθμός της καρδιάς τους επιβραδύνθηκε αμέσως και σταμάτησαν να κινούνται νευρικά, ενώ παράλληλα σταμάτησαν και οι υπερηχητικές κραυγές τους.

Οι ερευνητές της μελέτης αυτής, δήλωσαν, ότι ορισμένες περιοχές του μυαλού και του νευρικού συστήματος είναι απαραίτητες για να συντονίσουν την αντίδραση αυτή.

Τα ευρήματα θεωρούνται πολύ σημαντικά για την ανατροφή των παιδιών, μια που η κατανόηση του κλάματος του μωρού, μπορεί να διευκολύνει τους γονείς να μην εκνευρίζονται.

«Μία επιστημονική κατανόηση αυτής της αντίδρασης του βρέφους, θα διαφυλάξει τους γονείς από την εσφαλμένη ερμηνεία ότι το μωρό άρχισε πάλι να κλαίει για να επιβληθεί στους γονείς του, σύμφωνα με κάποιες θεωρίες ανατροφής των παιδιών» λέει η Kuroda «Αντίθετα το φαινόμενο αυτό, πρέπει να ερμηνευθεί σαν μία φυσική συνέπεια του αισθητικοκινητικού συστήματος του βρέφους».

Ας μην εκνευριζόμαστε, λοιπόν, όταν το μωρό μας κλαίει. Ας του προσφέρουμε απλώς την αγκαλιά μας.

imommy

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024