
ΝΔ: «Όχι» σε κόφτη, φόρους και Ταμείο, «ναι» σε επιμέρους ρυθμίσεις
Οι γενικές θέσεις που θα κινηθεί η ΝΔ κατά τη συζήτηση στη Βουλή των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης συζητήθηκαν στη σύσκεψη της ομάδας κοινοβουλευτικού έργου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι γενικές θέσεις που θα κινηθεί η ΝΔ κατά τη συζήτηση στη Βουλή των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης συζητήθηκαν στη σύσκεψη της ομάδας κοινοβουλευτικού έργου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο οι θέσεις κωδικοποιούνται ως εξής:
Η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, που όμως -σημειώνουν σκωπτικά- περιλαμβάνεται σε 7.000 σελίδες.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση λέει «όχι» στους νέους φόρους που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή. Η ΝΔ θα εξετάσει τις επιμέρους φοροελαφρύνσεις.
Αρνητική είναι η θέση της ΝΔ και στον θέμα του «κόφτη» και ως μηχανισμό και ως περιεχόμενο.
Επίσης η ΝΔ είναι αρνητική στο νέο Ταμείο Αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με τον τρόπο που έρχεται προς θεσμοθέτηση.
Η ΝΔ διευκρινίζει, πάντως, ότι τάσσεται υπέρ των επιμέρους ιδιωτικοποιήσεων, όπως για τα 14 αεροδρόμια.
Επίσης, συμφωνεί σε διαρθρωτικές αλλαγές όπως η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Ακόμη, η ΝΔ τάσσεται εναντίον της άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ δηλώνει ότι εξετάζει τη στάση της ως προς επιμέρους στοιχεία διαχείρισης των ιδιωτικών δανείων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μαμντάνι ενισχύει την παρουσία της αστυνομίας σε τζαμιά μετά την επίθεση – «Φριχτή κατάσταση» για τον Τραμπ
- Βολιβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα Λα Παζ
- Πυρκαγιά «εξαπλώνεται γρήγορα» σε προάστιο του Λος Άντζελες
- Στο «κόκκινο» η Αλικαρνασσός για τις «γκρίζες ζώνες» του Κτηματολογίου
- Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι έκανε ένα μικρό θαύμα – Έκλεισε «τρύπα» 12 δισ. στον προϋπολογισμό
- Η πολυτέλεια «παίζει» στα καλύτερα γήπεδα τένις του κόσμου

