O φωτογραφικός φακός συνέλαβε την ανανεωμένη εκδοχή του γαλλικού supermini η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιαστεί στην προσεχή διεθνή έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας τον Οκτώβριο.

Αν και το καμουφλάζ καλύπτει τα επίμαχα σημεία των αλλαγών, μια προσεκτική παρατήρηση καθιστά σαφές ότι το ανανεωμένο Clio θα αντλήσει τις σχεδιαστικές του επιρροές από την νέα τέταρτη γενιά του Megane διαθέτοντας ένας αντίστοιχης λογικής μπροστινό τμήμα, ενώ διαγράφονται τα διαφορετικής αισθητικής φωτιστικά σώματα και ένας «ξαναγραμμένος» προφυλακτήρας.

Επί του παρόντος οι αλλαγές που αφορούν τα μηχανικά σύνολα παραμένουν άγνωστες ωστόσο δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα εστιάσουν στη βελτίωση της σχέσης αποδοτικότητας-ισχύος. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες που θέλουν τον diesel κινητήρα 1,5 λίτρου να συνδυάζεται με σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση προς όφελος μεγαλύτερης οικονομίας ενώ ο turbo κινητήρας βενζίνης των 1,2 λίτρων αναμένεται να αποκτήσει μια μικρότερης ισχύος εκδοχή κοντά στους 100 ίππους.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό αν και θεωρείται αμφίβολη η τοποθέτηση του επιβλητικού σε διάσταση infoatainment που συναντάμε στο Megane, το Clio αναμένεται να αποκτήσει μια εμπλουτισμένη λίστα εξοπλισμού με περισσότερα gadget, νέες επιλογές χρωμάτων αλλά και ένα νέο τιμόνι όπως στα νεότερα μοντέλα της γαλλικής φίρμας.

AUTOMEDIA