Στη Μεγάλη Βρετανία επεκτείνεται η παροχή της υπηρεσίας ανέπαφων πληρωμών με smartphone Android της Google. Οι Βρετανοί θα μπορούν να πληρώνουν προσεγγίζοντας στο τερματικό NFC το ξεκλειδωμένο smartphone τους -για αγορές κάτω των 30 λιρών (περίπου 38 ευρώ), δεν θα χρειάζεται καν ξεκλείδωμα.

Ο βαθμός αξιοποίησης της υπηρεσίας πληρωμών της Google εξαρτάται από τις συνεργαζόμενες τράπεζες και εκδότες των πιστωτικών/χρεωστικών καρτών με τις οποίες θα επιλέξουν οι χρήστες να συνδέσουν το Android Pay.

Η Google έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με την Transport for London για τις αγορές εισιτηρίων για το τρένο, το λεωφορείο και το μετρό στο Λονδίνο, αλυσίδες καφέ/εστιατορίων όπως τα Starbucks, τα McDonalds και τα KFC, φαρμακείων όπως τα Boots και άλλους, αν και γενικότερα το Android Pay μπορεί να λειτουργήσει όπου υπάρχει τερματικό ανέπαφων συναλλαγών.

H Apple έχει λανσάρει το δικό της Apple Pay που μετατρέπει σε πορτοφόλι τα iPhone στη Μεγάλη Βρετανία ήδη από τον Ιούλιο του περασμένου έτους. H κυριότερη διαφορά μεταξύ των δύο συστημάτων πληρωμών είναι ότι η Apple απαιτεί από τον χρήστη να πιστοποιήσει την ταυτότητά του από το δακτυλικό του αποτύπωμα -πιέζοντας το δάκτυλό του στο μοναδικό πλήκτρο του, όπου βρίσκεται ενσωματωμένος ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

To Android Pay θα είναι σύντομα διαθέσιμα σε δύο ακόμα χώρες, την Αυστραλία και την Σιγκαπούρη.

  • Ξέρατε ότι… Η Google συνιστά στους χρήστες του Android Pay να κλειδώνουν το τηλέφωνό τους (screen lock). Εάν χαθεί ή κλαπεί, τα στοιχεία των συνδεδεμένων πιστωτικών καρτών δεν υπάρχουν στη συσκευή («είναι κρυπτογραφημένα φυλαγμένα σε ασφαλείς διακομιστές»), ωστόσο ο χρήστης καλείται να εντοπίσει ή διαφορετικά να διαγράψει από απόσταση το περιεχόμενό του αξιοποιώντας τον Android Device Manager.

tech.in.gr