Για εντυπωσιακή μετατόπιση κάνει λόγο η κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν τη ΝΔ να υπερψηφίσει τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Όλους τους προηγούμενους μήνες, στο θέμα των κόκκινων δανείων, η Νέα Δημοκρατία εγκαλούσε, σε υψηλότατους τόνους, την κυβέρνηση ότι ‘βγάζει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί’, (ανακοίνωση ΝΔ 17/11/2015), ότι παραδίδει τα κόκκινα δάνεια στα ‘κοράκια της καταστροφής’ (Σοφία Βούλτεψη 14/12/2015) και άλλα τέτοια τρομολαγνικά.

» Αποδεικνύεται λοιπόν, τώρα, ότι οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από θορυβώδες επικοινωνιακό θέατρο, προκειμένου να διαμορφωθεί, στην κοινωνία, κλίμα ανασφάλειας και κατατρομοκράτησης.

» Σήμερα, που η συμφωνία ολοκληρώνεται, προστατεύοντας την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία, η ΝΔ αλλάζει την στάση της. Ελπίζει έτσι να ξεχαστεί από την κοινή γνώμη, τόσο η δική της δέσμευση για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και της πώλησης κόκκινων δανείων, όσο και η υπονομευτική της στάση καθ όλη της διάρκεια της πρόσφατης διαπραγμάτευσης.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ