
Σχεδόν τα μισά εδάφη που ήλεγχε στο Ιράκ έχει χάσει η ISIS
Οι επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού που επιχειρεί εναντίον της ISIS έχουν επιφέρει σημαντικό πλήγμα κυρίως στο Ιράκ σύμφωνα με το Πεντάγωνο, κατά το οποίο η οργάνωση έχει υποχωρήσει από σχεδόν τα μισά εδάφη που είχε υπό τον έλεγχό της στη χώρα. Στη Συρία, εκτιμάται ότι έχει χάσει μεταξύ 16% και 20% των περιοχών που ήλεγχε. Στο ευρύτερο κάδρο εντάσσεται και η απόφαση για ενίσχυση της Λιβύης με εξοπλισμό ώστε να αντιμετωπιστεί ο εκεί «βραχίονας» των τζιχαντιστών.
Οι επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού που επιχειρεί εναντίον της ISIS έχουν επιφέρει σημαντικό πλήγμα κυρίως στο Ιράκ σύμφωνα με το Πεντάγωνο, κατά το οποίο η οργάνωση έχει υποχωρήσει από σχεδόν τα μισά εδάφη που είχε υπό τον έλεγχό της στη χώρα. Στη Συρία, εκτιμάται ότι έχει χάσει μεταξύ 16% και 20% των περιοχών που ήλεγχε.
Στο ευρύτερο κάδρο εντάσσεται και η απόφαση για ενίσχυση της Λιβύης με εξοπλισμό ώστε να αντιμετωπιστεί ο εκεί «βραχίονας» των τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, υπολογίζεται ότι τα εδάφη στο Ιράκ που έχει η ISIS από την έναρξη των επιχειρήσεων και έπειτα κυμαίνονται στο 45%.
Για τη Συρία, το ποσοστό βρίσκεται μεταξύ 16% και 20%, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.
Ωστόσο, υπό τον έλεγχο της ISIS παραμένουν σημαντικά κέντρα όπως η Μοσούλη και η Φαλούτζα στο Ιράκ και η Ράκα στη Συρία.
Νωρίτερα, ο επιτετραμμένος του Λευκού Οίκου για την καταπολέμηση της ISIS Μπρετ ΜακΓκουρκ, είχε σημειώσει πως η οργάνωση έχει χάσει σημαντικό τμήμα τόσο των μετρητών στα «θησαυροφυλάκιά» της όσο των πετρελαϊκών της αποθεμάτων (κεντρικής σημασίας για τη χρηματοδότησή της).
Ο ΜακΓκουργκ είχε σημειώσει ωστόσο πως για την εξάλειψη της ISIS είναι απαραίτητη η συνεννόηση στο Συριακό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα AI chips φέρνουν νέα «έκρηξη» ανάπτυξης για τη Nvidia
- Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συνεχάρη τον Τραμπ και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τις διμερείς συνομιλίες
- To Ισραήλ επιτέθηκε σε 40 πόλεις του Λιβάνου το Σάββατο – Χτυπήθηκαν 25 υγειονομικοί στην Τύρο
- Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στον Λευκό Οίκο – Τον είχαν ειδοποιήσει να «μείνει μακριά»
- Ισχυρές εκρήξεις στo Kίεβο σε μεγάλης κλίμακας επίθεση της Ρωσίας
- Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]
- Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]
- Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το πλαίσιο για την ειρήνη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)

















![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)


![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)




![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442