Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην «καρδιά» των νέων Volvo XC40 και V40

Στην «καρδιά» των νέων Volvo XC40 και V40

H σουηδική φίρμα δημοσιοποίησε ένα δείγμα της αρχιτεκτονικής όπου θα βασιστεί το νέο XC40 αλλά και η νέα γενιά V40, δίνοντας ακόμα λίγα στοιχεία που αφορούν την αισθητική του compact SUV της.

H σουηδική φίρμα συνεχίζει το φλερτ με το snapchat δίνοντας στη δημοσιότητα μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ένα ακόμα κομμάτι του παζλ που θα συνθέσει την προσωπικότητα του νέου της compact SUV μέλους της σειράς 40.

Το XC40 αναμένεται αρχικά να παρουσιαστεί ως concept car μέσα στη χρονιά και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής δημοσιοποιήσει η σουηδική φίρμα θα υιοθετήσει το γνώριμο σχεδιαστικό κώδικα που σύστησε η Volvo με τη σειρά 90 προσαρμοσμένο σε πιο compact διαστάσεις.

Από τις εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκύπτει ότι το νέο μοντέλο φέρει τα γνώριμα φωτιστικά σώματα LED στο μοτίβο που η Volvo αποκαλεί «Thor΄s Hammer» τα οποία πλαισιώνουν μια προτεταμένη γρίλια, ενώ διακρίνονται επίσης οι μεγάλες εισαγωγές αέρα με τα ενσωματωμένα LED φωτιστικά σώματα.

Στο πίσω τμήμα όσο αφήνουν να διαφανεί οι διαθέσιμες εικόνες, το XC40 ακολουθεί τις γραμμές του XC90 διαθέτοντας καμπύλες, spoiler και τα χαρακτηριστικής αισθητικής φωτιστικά σώματα.

Ωστόσο, αυτή την φορά, πέρα από την τμηματική αποκάλυψη των αισθητικών χαρακτηριστικών του compact crossover η Volvo επιβεβαίωσε ότι το νέο SUV θα είναι διαθέσιμο και με plug-in υβριδικό σύνολο, όπως αφήνει να διαφανεί από την εικόνα της αρχιτεκτονικής του που εξοπλίζεται με ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης τοποθετημένο μπροστά σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ και μια συστοιχία μπαταριών τοποθετημένων στο κέντρο.

Όπως είναι επίσης γνωστό πρόκειται για την νέα αρχιτεκτονική της Volvo η οποία επιγράφεται ως Compact Modular Architecture η οποία είναι συμβατή τόσο με συμβατικά μηχανικά σύνολα όσο και με ηλεκτρικά και υβριδικά. Σε ό,τι αφορά τους συμβατικούς κινητήρες, εκτός από τη δεδομένη παρουσία τετρακύλινδρων τεχνολογίας Drive E, το XC40 αναμένεται να συμπεριλάβει στην γκάμα του και νέους τρικύλινδρους αποδοτικούς κινητήρες με αντίστοιχη λογική και τεχνολογία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην ίδια αρχιτεκτονική θα βασιστεί και η νέα γενιά του V40 η οποία θα επωφεληθεί από τα ίδια χαρακτηριστικά.

auto.in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024