Η 10η Μαϊου αποτελεί ημέρα εορτασμού των 140 χρόνων ιστορίας της εταιρείας Eli – Lilly.
Μια σημαντική ημέρα για να τιμήσουμε και να εμπνευστούμε όλοι μας από τη μεγάλη κληρονομιά της εταιρείας που όλα αυτά τα χρόνια «συνδέει πολύ στενά την Ανακάλυψη με τη Φροντίδα για να κάνει τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη σε όλο τον κόσμο» αλλά και για να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας για νέες ανακαλύψεις και νέες λύσεις που θα βελτιώσουν την Υγεία των συνανθρώπων μας και θα φέρουν νέα ελπίδα σε όσους τη χρειάζονται.

Όλα ξεκινούν το 1876, όταν o 38χρόνος τότε βετεράνος του Αμερικάνικου πολέμου συνταγματάρχης & φαρμακοποιός στο επάγγελμα Eli Lilly, γνωρίζοντας ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα που ο καθένας μας έχει και δυστυχώς αυτή ξαφνικά μπορεί να χαθεί, έχοντας ζήσει τη δυστυχία και τον ανθρώπινο πόνο του πολέμου και απογοητευμένος από τα εμπειρικά & αναποτελεσματικά φάρμακα της εποχής του, αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα.

Ιδρύει στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ μια μικρή εταιρεία με σκοπό να αναπτύσσει δραστικές ουσίες βασισμένες στην ενδελεχή επιστημονική έρευνα και να παράγει φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα με τις υψηλότερες προδιαγραφές ελέγχου και ποιότητας.Το όνειρο σύντομα μετουσιώνεται σε δέσμευση, σε προσφορά,σε δημιουργία.

Στα χρόνια που ακολουθούν, χιλιάδες επιστήμονες εργάζονται καθημερινά με σκοπό να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν φαρμακευτικά προϊόντα υψηλής θεραπευτικής αξίας. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που έχουν φέρει επανάσταση στην αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού ασθενειών, έχουν συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση της θνησιμότητας, στον περιορισμό της νοσηρότητας και στη βελτίωση της ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ιστορία μας είναι το θεμέλιο στο οποίο στηριζόμαστε για να προχωρήσουμε μπροστά, να κάνουμε γρήγορα βήματα στο μέλλον.
Συνεχίζοντας την καινοτομία η Lilly πρωτοπορεί και πάλι ξεκινώντας πειράματα σε συνεργασία με τη ΝASA στο διάστημα.

Στην Ελλάδα, η επέτειος των 140 χρόνων γιορτάστηκε με τη συμμετοχή όλων των στελεχών της Φαρμασέρβ – Lilly με θέα την Ακρόπολη στον ιστορικό λόφο της Πνύκας, σε ένα σημείο σύνδεσης του χθες με το σήμερα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Φαρμασέρβ – Λίλλυ κ. Διονύσιος Φιλιώτης απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας μεταξύ άλλων «Σήμερα, γιορτάζουμε όλους τους μεγάλους σταθμούς της εταιρείας Lilly στη διαδρομή των 140 χρόνων ύπαρξης της και ταυτόχρονα δίνουμε εκ νέου την υπόσχεση ότι θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας, να κάνουμε συνεχώς τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη μέσα από την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και την κοινωνική υπευθυνότητα μας.
Έχουμε το μοναδικό προνόμιο να γιορτάζουμε αυτή τη σημαντική επέτειο, όλοι μαζί σαν μια οικογένεια, στη σκιά αυτού του μοναδικού μνημείου όπου οι πρόγονοι μας έθεσαν τα θεμέλια όλων των αρχών και αξιών στα οποία βασίζεται ο σημερινός πολιτισμός. Εδώ ξεκίνησαν οι ιδέες της ισηγορίας, της ισονομίας και της ισοκρατίας. Εδώ γιορτάζουμε σήμερα τα 140 χρόνια ιστορίας της Lilly εμπνεόμενοι από τις αρχές των προγόνων μας αλλά & από τις αξίες του ιδρυτή της Lilly.Τις εταιρικές αξίες της Ακεραιότητας, της Αριστείας και του Σεβασμού προς τον Άνθρωπο που αποτελούν την πυξίδα μας στην προσπάθεια που καταβάλουμε να βρίσκουμε καθημερινά λύσεις που κάνουν τους ανθρώπους πιο υγιείς».

health.in.gr