
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας επιβίωσε της πρότασης μομφής
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας επιβίωσε της πρότασης μομφής που είχε κατατεθεί εξαιτίας της απόφασης της γαλλικής κυβέρνησης να αγνοήσει τις θυελλώδεις αντιδράσεις των Γάλλων πολιτών και να παρακάμψει την Εθνοσυνέλευση, επιβάλλοντας με διάταγμα τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που καθιστούν ευκολότερη την πρόσληψη -αλλά και την απόλυση.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς επιβίωσε της πρότασης μομφής που είχε κατατεθεί εξαιτίας της απόφασης της γαλλικής κυβέρνησης να αγνοήσει τις θυελλώδεις αντιδράσεις των Γάλλων πολιτών και να παρακάμψει την Εθνοσυνέλευση, επιβάλλοντας με διάταγμα τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που καθιστούν ευκολότερη την πρόσληψη -αλλά και την απόλυση.
Η πρόταση μομφής είχε κατατεθεί από τη Δεξιά και απορρίφθηκε από την Εθνοσυνέλευση, γεγονός που σημαίνει ότι εγκρίνεται το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των σχέσεων εργασίας.
Ωστόσο, την ίδια ώρα οι πολίτες βρίσκονται στους δρόμους, ενώ δεν διαφαίνεται πρόθεση αποκλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν στα τέλη Μαρτίου.
Tο γεγονός ότι δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση αποκλιμάκωσης των απεργιών και των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν στα τέλη Μαρτίου υποδηλώνει ότι ενισχύεται η δυσαρέσκεια του κόσμου για τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες αντιτίθενται τρεις στους τέσσερις πολίτες σύμφωνα με τους δημοσκόπους.
Το νομοσχέδιο είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις ακόμη και σε μεγάλη μερίδα βουλευτών του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, 246 βουλευτές ψήφισαν «ναι» στην πρόταση μομφής που όμως για να περάσει χρειαζόταν 288 ψήφους.
Μόνο μία φορά στο παρελθόν έχει εγκριθεί από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης: το 1962, όταν οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης του Ζορζ Πομπιντού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αντβέρπ – Ολυμπιακός 3-0: Πλήρωσε το «blackout» – Ντεμπούτο ο Σάλιακας (vid)
- ΑΑΔΕ: Πώς ξεμπλοκάρουν άμεσα οι δεσμευμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί
- Ο Κώστας Καραπαπάς για όλα: Αποκαλύψεις για μεταγραφές και προτάσεις (vid)
- More Greek Graduates Left the Country for Europe in 2025
- Μέση Ανατολή: Κορυφώνεται η ένταση με απειλές – Τεχεράνη: «Για κάθε νεκρό Ιρανό, θα σκοτώνουμε έναν Αμερικανό»
- Επίθεση Ν. Ανδρουλάκη στον Κ. Μητσοτάκη: Από τις πολλές σκιές μας οδηγείτε στο απόλυτο σκοτάδι της διαφθοράς – «Πάμε σε νέο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ανακύκλωση;»


