Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τράπεζα της Αγγλιας: Κατακόρυφη πτώση της στερλίνας σε περίπτωση Brexit

Τράπεζα της Αγγλιας: Κατακόρυφη πτώση της στερλίνας σε περίπτωση Brexit

Νέα προειδοποίηση απηύθυνε η Τράπεζα της Αγγλίας σχετικά με το οικονομικό ρίσκο της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας το ενδεχόμενο κατακόρυφης πτώσης της στερλίνας και αύξησης της ανεργίας.

Νέα προειδοποίηση απηύθυνε την Πέμπτη η Τράπεζα της Αγγλίας σχετικά με το οικονομικό ρίσκο της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας το ενδεχόμενο κατακόρυφης πτώσης της στερλίνας και αύξησης της ανεργίας.

«Η στερλίνα είναι πολύ πιθανό να υποτιμηθεί περαιτέρω και μάλιστα κατακόρυφα. Αυτός ο συνδυασμός των επιδράσεων […] θα οδηγήσει σε δρόμους χαμηλότερης ανάπτυξης και υψηλότερου πληθωρισμού», αναφέρει στις τελευταίες οικονομικές προβλέψεις της η Τράπεζα, όπως σημειώνει το Reuters.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Βρετανοί ψηφοφόροι πιστεύουν ότι η οικονομία θα λειτουργήσει καλύτερα αν η χώρα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της στην Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, αλλά παραμένουν διχασμένοι.

Ο διοικητής της Τράπεζας Mark Carney χαρακτήρισε το Brexit ως το μεγαλύτερο ρίσκο για τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας, λέγοντας ότι θα πλήξει ταυτόχρονα και την παγκόσμια οικονομία.

Η τράπεζα ανέφερε ότι εντείνονται οι ενδείξεις επιβάρυνσης της οικονομίας από μια πιθανή έξοδο, η οποία όμως θα ανακάμψει σε περίπτωση παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024