Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντάισελμπλουμ: Ο πλούτος της Ελλάδας έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο

Ντάισελμπλουμ: Ο πλούτος της Ελλάδας έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο

Τη θέση ότι ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα είναι δύσκολα, αλλά αναγκαία, ενώ υπογράμμισε: «Το πιο λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο».

Τη θέση ότι ήρθε η ώρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα είναι δύσκολα, αλλά αναγκαία, ενώ υπογράμμισε: «Το πιο λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο».

Συγκεκριμένα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε: «Το επόμενο Eurogroup θα συνέλθει στις 24 Μαίου. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης, (το οποίο) θα ζημιώσει την Ευρώπη και την Ελλάδα».

Πρόσθεσε ότι «από το καλοκαίρι (του 2015), το Eurogroup έχει γίνει πολύ πιο παραγωγικό. Ήρθε η ώρα τώρα να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας», αλλά διευκρίνισε ότι «δεν θέλουμε να απαλλαχθούμε από το χρέος -δεν θα υπάρξει κούρεμα- αλλά θέλουμε να βρούμε τρόπους να μιλήσουμε για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα. Το χρέος στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί τεράστιο θέμα».

Μιλώντας σχετικά με τα νέα μέτρα, ο Ντάισελμπλουμ τα χαρακτήρισε «δύσκολα και σκληρά», υποστηρίζοντας την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας: «Υποστηρίζω αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι σκληρά μέτρα αλλά χρειάζεται να γίνουν» και πρόσθεσε.

«Οι πολίτες θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρους – δεν θα είναι δημοφιλές, ιδιαίτερα σε κρίση, αλλά χρειάζεται να γίνει, για να οικοδομηθεί μια χώρα. Το πιό λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο» σημειώσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024