Σε ένα ξεχωριστό και αναμφίβολα απαιτητικό πεδίο δοκιμών βρέθηκε για δύο εβδομάδες η πανίσχυρη Pagani Huayra BC συμμετέχοντας στην εξέλιξη-βελτίωση των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας που υπογράφει η Bosch.

To supercar τον 750 ίππων ταξίδεψε ως το βορειότερο τμήμα της Σουηδίας και ειδικότερα στο κέντρο εξέλιξης και δοκιμών που διατηρεί η Bosch στο Αrjeplog.

Οι δοκιμές περιορίστηκαν στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του ABS καθώς και του ESP, περιλαμβάνοντας τη διαδικασία της πέδησης σε επιφάνειες με διαφορετικό συντελεστή πρόσφυσης και την πραγματοποίηση γύρων στην πίστα που έχει δημιουργηθεί στην παγωμένη επιφάνεια λίμνης.

Μετά από κάθε δοκιμή και με τη βοήθεια των δεδομένων που συγκεντρώνονταν κατά τη διάρκεια αυτής, οι μηχανικοί της Bosch πραγματοποιούσαν τις απαραίτητες αλλαγές στο λογισμικό των ABS και ESP μέχρι και την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Την αρμονική συμβίωση των υψηλών επιδόσεων με την ασφάλεια.

Αν και η παραγωγή της Huayra BC δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 20 μονάδες, η Pagani δεν δίστασε να προχωρήσει στην περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, όπως είναι το ABS, το ESP και το Traction Control, γνωρίζοντας πολύ καλά πως στην περίπτωση ενός υπεραυτοκινήτου οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά.

auto.in.gr