Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ θα... εξαιρούσε από τον μουσουλμανικό μπλόκο τον Σαντίκ Καν

Ο Τραμπ θα… εξαιρούσε από τον μουσουλμανικό μπλόκο τον Σαντίκ Καν

«Χαρούμενος» ο Ντόναλντ Τραμπ για την εκλογή του πακιστανικής καταγωγής Σαντίκ Καν στην δημαρχία του Λονδίνου, λέγοντας ότι θα τον... εξαιρούσε από την προσωρινή απαγόρευση που οραματίζεται να επιβάλει στην είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ -εκ των πλέον ακραίων θέσεων που έχει διατυπώσει ξεσηκώνοντας διεθνή κατακραυγή. Αντεπιτίθεται ο δήμαρχος του Λονδίνου προειδοποιώντας η άγνοια Τραμπ για το Ισλάμ θέτει αμφότερες Βρετανία και ΗΠΑ σε κίνδυνο. «Αυτό δεν αφορά μόνο εμένα» τονίζει...

«Χαρούμενος» δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ για την εκλογή του πακιστανικής καταγωγής Σαντίκ Καν στην δημαρχία του Λονδίνου, λέγοντας ότι θα τον «εξαιρούσε» από την προσωρινή απαγόρευση που οραματίζεται να επιβάλει στην είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ -εκ των πλέον ακραίων θέσεων που έχει διατυπώσει ξεσηκώνοντας διεθνή κατακραυγή. Αντεπιτίθεται ο δήμαρχος του Λονδίνου προειδοποιώντας η άγνοια Τραμπ για το Ισλάμ θέτει αμφότερες Βρετανία και ΗΠΑ σε κίνδυνο.

«Αυτό δεν αφορά μόνο εμένα. Αφορά τους φίλους μου, την οικογένειά μου και οποιονδήποτε προέρχεται από περιβάλλον σαν τον δικό μου, οπουδήποτε στον κόσμο» δήλωσε ο Σαντίκ Καν των Εργατικών σχολιάζοντας τη δήλωση Τραμπ περί «εξαιρέσεων».

«Η άγνοια του Ντόναλντ Τραμπ για τον κύριο κορμό του Ισλάμ μπορεί να καταστήσει αμφότερες τις χώρες μας λιγότερο ασφαλείς -κινδυνεύει να αποξενώσει τους μουσουλμάνους ανά τον κόσμο και είναι βούτυρο στο ψωμί εξτρεμιστών» σημείωσε.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ και όσοι τον περιβάλλουν νομίζουν ότι οι δυτικές φιλελεύθερες αξίες είναι ασύμβατες με τον κύριο κορμό του Ισλάμ. Το Λονδίνο απέδειξε ότι κάνουν λάθος» υπογράμμισε ο γιος Πακιστανών μεταναστών που έβαλε τέλος σε οκτώ χρόνια κυριαρχίας των Τόρις στο Λονδίνο.

Λόγω της θρησκείας του, ο Σαντίκ Καν -πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος μεγάλης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας- είχε εκφράσει ανησυχία για το κατά πόσο θα μπορούσε να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες σε περίπτωση προεδρικής νίκης του αμφιλεγόμενου δισεκατομμυριούχου.

Στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων του Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι, ο Τραμπ «εμπνεύστηκε» την επιβολή προσωρινής απαγόρευσης εισόδου μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόταση η οποία ξεσήκωσε κατακραυγή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε την πρόταση «ανόητη», ενώ έφτασαν στη Βουλή των Κοινοτήτων οι φωνές για την απαγόρευση εισόδου του Τραμπ στη χώρα μετά τη συγκέντρωση περισσότερων από 6.000 υπογραφών online.

«Θα υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις» ήταν το σχόλιο του Τραμπ για τον Σαντίκ Καν. «Εάν κάνει καλή δουλειά, στην πραγματικότητα εάν κάνει πολύ καλή δουλειά, αυτό θα ήταν σπουδαίο πράγμα» είπε ο κατακτητής ως όλα δείχνουν, άνευ απροόπτου, του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024