Ντιγιάρμπακιρ: Νεκροί και τραυματίες από βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικών
Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη με στόχο θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη, πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας και τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Χάος επικράτησε στο κέντρο της πόλης, ασθενοφόρα και αστυνομικές ενισχύσεις στο σημείο της επίθεσης.
Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη με στόχο θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη, πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας και τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Χάος επικράτησε στο κέντρο της πόλης, ασθενοφόρα και αστυνομικές ενισχύσεις έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης μετά την ισχυρή έκρηξη.
Τα περισσότερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), εναντίον της οποίας τα τουρκικά σώματα ασφαλείας και ο στρατός διεξάγουν επιχειρήσεις ευρείας κλίμακα στο Ντιγιάρμπακιρ και άλλες πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας από το περασμένο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ, τουλάχιστον 12 από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί, ενώ τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN Türk και NTV μετέδωσαν πως τουλάχιστον πέντε είναι πολίτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και συνδράμει ελικόπτερο – Ήχησε 112
- Ταμείο Ανάκαμψης: Μνημείο κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους μικρομεσαίους, στοχεύει στους συνταξιούχους- Η «κοινωνική συμμαχία» του Ανδρουλάκη και η φυγή προς τα μπρος
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442